Отидете към основна версия

3 914 11

Продадоха печатницата на вестник „Правда“

  • русия-
  • москва-
  • правда-
  • вестник-
  • печатница

Цената на сделката е малко над 6 млн. EUR

Сградата на печатницата за вестник "Правда" в Москва, която е обект на културното наследство от регионално значение, беше продадена на търг, съобщават от платформата за търговия Sberbank-Ast.

„Информация за победителя: Tekhkomplekt LLC, ценова оферта - 625,189 милиона рубли“, се казва на уебсайта. Общо две компании са участвали в търга, както следва от протокола за разглеждане на заявленията.

Победителят в търга ще бъде длъжен да извършва дейности по запазване на обекта, както и да изпълнява изискванията за неговото поддържане и използване по предвидения от закона ред, се посочва в изявление на организатора на търга, държавната компания ДОМ.RF, която е агент по продажба на държавна собственост. „Площта на завода е 19 500 кв.м. Бъдещият инвеститор ще може да го използва за изпълнение на административни и бизнес функции“, се отбелязва в доклада.

В края на юли 2022 г. сградата на завода за вестници „Правда“ вече беше обявена на търг при начална цена от 756,6 млн. рубли, а през март 2023 г. – за 564,9 млн. рубли, но и в двата случая търгът не се състоя. Началната цена по време на настоящия търг беше 525,36 милиона рубли.

Относно сградата

Осеметажната тухлена сграда, построена в стил конструктивизъм през 1931-1937 г. по проект на архитект Пантелеймон Голосов, се намира на адрес: ул. Правда, 24. Комплексът включва промишлена сграда и осеметажна редакционно-издателска сграда. В съветско време тук се помещаваха редакциите на вестниците "Правда", "Комсомолская правда", "Съветска Русия", "Селски живот". Сградата е паметник на културата с регионално значение.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини