Отидете към основна версия

4 807 55

Русия инвестира милиарди рубли в 3 нови специални икономически зони

  • русия-
  • сиз-
  • икономика-
  • бизнес-
  • зони

Те ще спомогнат за по-лесното правене на бизнес в страната

Снимка: Shutterstock

Руското правителство реши да създаде 3 нови специални икономически зони (СИЗ) - в Мордовия, Ростовска и Тверска област, както и да разшири две съществуващи СИЗ в Калужка и Липецкая области. Съответните решения бяха подписани от руския премиер Михаил Мишустин.

„В Русия продължава работата по създаването на територии със специални условия за правене на бизнес, където инвеститорите могат да реализират важни за икономическото развитие проекти при преференциални условия“, се съобщава на уебсайта на кабинета на министрите.

СИЗ ще бъде създадена в Саранск и Лямбирския общински район на Мордовия. Негови резиденти ще бъдат поне шест компании, които произвеждат строителни материали, електрооборудване, електронни и оптични продукти, химически продукти, а също така се занимават с машиностроене. Общият обем на инвестициите ще надхвърли 33,3 милиарда рубли. В СИЗ ще бъдат разкрити 775 нови работни места.

Ростовската СИЗ ще бъде създадена в Новочеркаск. Осем компании инвестират в тази зона 8,6 милиарда рубли. Ще бъдат разкрити около 790 работни места. СИЗ ще произвежда прикачна и полуремаркетна техника и промишлено хладилно оборудване.

В Тверска област ще бъде открита специална икономическа зона "Емаус". Там компаниите ще произвеждат полиетиленови тръби, бетонни и полимерни конструкции, ще обработват ламарина, ще създават въжени линии, а също така ще произвеждат сухи строителни смеси. Инвестицията е на стойност 17 милиарда рубли в проекти и разкриването на около 8400 работни места.

С помощта на обекти в общинския район Бабинински ще бъдат разширени границите на съществуващата СИЗ в Калужска област. Жителите планират да стартират три фармацевтични производствени съоръжения. Общо се планира да бъдат инвестирани около 17,2 милиарда рубли в изграждането им. В бъдеще стартирането на предприятия ще отвори повече от две хиляди работни места.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 29 гласа.

Свързани новини