Отидете към основна версия

2 507 16

Intel продаде най-големия си офис в Русия

  • intel-
  • русия-
  • офис-
  • продажба
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Intel Corporation продаде своя офис в Нижни Новгород - най-големият в Русия, както следва от отчета на едно от юридическите лица на Intel в Руската федерация. Според докладите сделката е била завършена през януари 2024 г., купувачът на имота не е посочен. Продадените активи включват сграда и земя.

В края на 2023 г. в руската Intel, която обединява две юридически лица, работиха двама души, докато преди това корпорацията имаше 1200 служители в Руската федерация.

В Нижни Новгород Intel имаше RnD офис - това беше центърът за изследвания и разработки в Русия. Също така имаше и лаборатории, отдели за разработка на кросплатформен софтуер и AI решения. Но всички дейности на корпорацията в Русия бяха спрени през април 2022 г.

Ръководителят на област Нижни Новгород Глеб Никитин на военно-техническия форум „Армия 2022“ съобщи, че корпорацията планира да премести 500 служители от офиса в Нижни Новгород в Германия.

За 2023 г. две руски юридически лица на Intel регистрират нетна загуба - 192 милиона рубли и 21 милиона рубли с нулеви приходи за всяко. През 2022 г. общата загуба възлиза на повече от 3 милиарда рубли.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.

Свързани новини