Отидете към основна версия

8 Февруари, 2016 20:50, обновена 8 Февруари, 2016 20:50 9 056 10

Четирима вече са задържаните гранични полицаи

  • задържаха-
  • граничен полицай-
  • зрелищна-
  • акция
Снимка: Старият мост

Четирима станаха задържаните гранични полицаи от ГПУ-Свиленград. Сред тях има и такива на ръководни длъжности. Домовете са им обискирани, съобщи „Старият мост“.

Както по-рано писахме, днес при зрелищна акция на БОП на околовръстното на Свиленград бе арестуван граничен полицай. По информация на Факти.бг служителят на граничното полицейско управление на Свиленград е Илиян Узунов, отговарящ за трафика на крадени коли. 

По-късно стана ясно, че освен него са задържани още трима. Това са Стойчо Димитров, заместник-началник на граничното полицейско управление в Свиленград, Д. Тишков и Иван Иванов, началник група „Зелена граница”. Тримата са от Любимец. Стойчо Димитров е бил разпитван и по контрабандния  канал за цигарите за заличени запис от камерите. 

Засега няма данни каква е причината за спецакцията.

Граничен полицай към оперативния отдел в ГПУ-Свиленград бе задържан при зрелищна акция на БОП днес по обяд. Той бе причакан на околовръстното на Свиленград край кв. Младост, съобщи по-рано  "Старият мост". Според очевидци над 20 полицейски автомобила участвали в акцията. След като джипът му се задал, ченгетата го спрели, извели от колата и повалили на земята. Полицаи веднага блокираха изходите на отсечката и не пропускаха автомобили. Повече от два часа и половина униформените държаха граничния полицай проснат на земята, видя репортер на „Старият мост“.

Засега няма данни каква е причината за спецакцията. Запознати предполагат, че става въпрос за трафик на нелегални. Други пък са на мнение, че граничният полицай е натопен от каналджии, които му се канели отдавна.

По информация на Факти.бг в момента текат разпити на ГКПП Капитан Андреево. По-късно стана ясно, че мaлĸo cлeд 15.00 чaca apecтyвaният зрелищно полицай бe дoĸapaн в cгpaдaтa нa ГΠУ – Cвилeнгpaд. Taм бяxa cтpyпaни и гoлямa чacт oт cлyжитeлитe нa yпpaвлeниeтo, ĸoитo явнo ca били пpивиĸaни нa paзпити. Ha мяcтo дoйдe и ĸpиминaлиcтичнa лaбopaтopия.  Дoceгa въпpocният гpaничeн пoлицaй нямa пpoвинeния, a пpeз 2010 гoдинa дopи e нaгpaдeн в цepeмoниятa „Πoлицaй нa гoдинaтa” зa виcoĸ пpoфecиoнaлизъм. Зaтoвa и мнoзинa oт пoзнaвaщитe гo дoпycĸaт, чe apecтът мy мoжe и дa e cлeд фaлшив дoнoc нa ĸaнaлджии, ĸoитo мy имaли зъб oтдaвнa.

По непотвърдена информация един граничен полицай от Любимец е отведен също с патрулката, а в дома на още двама гранични полицаи от града е извършен обиск.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини