Отидете към основна версия

18 Декември, 2017 18:10, обновена 18 Декември, 2017 18:10 4 524 25

Смешни присъди за биячите от Асеновград

  • асеновград-
  • цигани

Едва петима от 11-те цигани, нападнали деца, получиха ефективни присъди

Петима от 11-те цигани, нападнали и били деца и треньори от клуба по гребане в Асеновград през лятото, получиха ефективни присъди.

Един от виновниците бе осъден на година и 10 месеца затвор, друг получи година и половина, двама - по 10 месеца, а последният - 8 месеца. Останалите шестима получиха от Районния съд в Пловдив условни присъди по 1 година, с 3-годишен изпитателен срок.

"Повдигнатите обвинения срещу нападателите са за хулиганство, извършено в съучастие и с особена дързост и цинизъм, но двама имат и за закана за убийство, а други двама – за средна телесна повреда", уточни прокурор Венелин Савов, цитиран от БНР.

Присъдите са толкова ниски, защото делото се гледа по съкратената процедура и по закон в такива случаи наказанието се намалява, след като подсъдимите се признаят за виновни. По тази причина не бяха разпитани и 50-те свидетели.

Сумата на обезщетението за средна телесна повреда на едно от момчетата – 17-годишно - за счупена ръка, беше намалена от поисканите 40 000 лв. на 8000 лв. Близките на пострадалите деца бяха разочаровани от решенията на съда.

В същото време пред съдебната зала се събраха жители на циганската махала, които искаха оневиняване на близките им. Оказа се, че част от обвиняемите са завели контрадело срещу пострадалите при побоя деца, заради което са били викани на разпит.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини