Отидете към основна версия

10 470 66

Жената на Плъха: Жоро излезе да пикае, защо го застреляха

  • жоро плъха-
  • убийство-
  • пловдив

Полицията арестува за убийството доктор Иван Димитров

Същата нощ, когато стана убийството, мъжът ми излезе по малка нужда и после по казаните, защото минават камиони, това онова.

Това заяви пред Нова телевизия съпругата на убития в Пловдив Жоро Плъха.

Полицията арестува за убийството доктор Иван Димитров. Лекарят бе задържан за 72 часа, след като на 2 март край сградата на Областната администрация в Пловдив бе открито тялото на Жоро Джевизов - крадец-рецидивист, известен с прякора си Плъха.

По-късно стана ясно, че Плъха, заедно със свой авер, влезли в жилището на семейство Димитрови, за да крадат. В апартамента били съпругата и двете деца на рентгенолога. Лекарят обаче се събудил, а Джевизов го намушкал с нож. Тогава д-р Димитров стрелял един път по него. Крадецът побягнал, но на улицата издъхнал. Куршумът попаднал в областта на сърцето.

"Жоро отиде по малка нужда, да пикай, аз го познавам много добре. Той обикаля на казаните. Жоро не е такова момче, той не краде, той много помага на комшиите", коментира съпругата му.

"2014 година Жоро излезе от затвора. Лежеше там за побоища, а не за кражби", отсече тя.

Вторият баща на Жоро Джевизов заяви:

Жоро няма 9 присъди, той има 3 присъди. Те са за побойство с полицията. Няма такива кражби.

Това момче си вадеше парите от казаните. Излезе през нощта, защото се събира повече боклук. Отишъл е по малка нужда да пикае между колите и тогава са го застреляли, коментира приятел на убития.

"Ако в дома ми влезе крадец, бих го застреляла по крака. Като чуя шум, ще стана, но ще ударя само по крака му", заключи съпругата на Жоро Джевизов.

Вчера близо 200 души се събраха пред сградата на Второ районно и настояха лекарят да бъде освободен. Днес също се очаква протест.

Съпругът ми никога не е отказвал помощ на никого. Щом му се обадят по телефона от болницата, той отива. Случвало се е да ни се провалят планове, защото той трябва да се отзове", заяви съпругата на д-р Иван Димитров, Жулиета Димитрова.

Когато те нападнат в дома ти, трябва да имаш право да се защитиш, допълни тя и си пожела мъжът й да си е вкъщи за рождения ден на дъщеричката им.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини