Отидете към основна версия

11 551 22

Убиецът от Слънчев бряг остава в ареста

  • симона тодорова-
  • михаил станчев

Бургаският окръжен съд остави за постоянно в ареста Михаил Станчев – стрелеца, който уби бизнесмена Коста Николов и рани тежко приятелката му Симона Тодорова в курортния комплекс „Слънчев бряг“.

В съдебната зала Станчев обясни, че стрелял в състояние на афект, не търси логика в убийството, просто го направил.

Станчев е привлечен като обвиняем за това, че на 02.06.2018 г., пред хотел в Слънчев бряг умишлено умъртвил Коста Николов и направил опит умишлено да умъртви Симона Тодорова, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини и действията му са били насочени към повече от едно лице.

В кулоарите на съда днес адвокатът на Михаил Станчев – Красимир Кацарски, каза, че той нямал спомен защо е стрелял в момичето. Бил пил нещо преди стрелбата, въпреки че по принцип не употребявал алкохол.

Припомняме, че в късните часове на събота Станчев застреля бизнесмена Коста Николов, по известен като Миджурина и приятелката му 22-годишната Симона. Младата жена все още се бори за живота си. Часове след това 37-годишният Михаил Станчев бе задържан при опит да напусне страната през ГКПП-Лесово, а от прокуратурата са категорични, че мотивът за убийството е ревност.

Ето и какво каза Станчев след делото:

„Пътувах към Лесово, за да се предам, а не, за да избягам. Бях с оръжие. Доколкото си спомням минах през Ямбол, но не исках там да се предам. Не исках да се върна в Бургас, не знаех какво ще се случи. На границата бе по-безопасно“, това убиецът на Коста Николов , съобщиха от burgasinfo.com.

Съдия Стойков попита Михаил Станчев дали винаги носи паспорта в себе си, тъй като след убийството се е отправил към ГКПП Лесово. Да, каза Михаил. На въпрос защо си е изключил телефона, той отговори:

„Не знам, не бях на себе си“.

Той каза, че когато станал инцидента е бил с един пълнител, после минал и си взел останалите неща, плюс още един пълнител от една каса. Не помнел кога е презаредил пълнителя. „Сигурно, когато съм пътувал“, каза той. Два пъти в годината то стрелял за удоволствие в комплекс „Аполо“.

Прокуратурата настоява мярката му за неотклонение да бъде "Задържане под стража".

Адвокатът на Михаил Станчев - Красимир Кацарски, каза, че е съгласен с исканата мярка за това, че той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се полага наказание лишаване от свобода над 15 години, но не и заради това, че е искал да напусне страната и да се укрие.

Михаил също се съгласи с адвоката си. Той не може да обясни логиката си на действие.

"Аз не търся логика в това нещо, просто съм го направил, не зная как", каза той.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини