Отидете към основна версия

11 532 56

Приятелите на Дарина искат смърт за убиеца

  • надежда-
  • убийство

Време ли е да върнем смъртното наказание след тази лавина от убийства на невинни хора

Поредното ужасяващо престъпление, при което 26-годишният Викторио Александров уби приятелката си и едногодишната си дъщеричка, а после инсценира опит за самоубийство, повдига въпроса за връщане на смъртното наказание у нас.

Това искат и някои от приятелите на жертвата. “Смърт за този изверг, който уби моята приятелка Дарина снощи и нека да се вдигнем в подкрепа на моите приятели и близки Георги Министерски и Ваня Министерска. В памет на Дарина Министерска и нейното съкровище. Моля Ви всички да помогнем. Споделяй те го. Моите искрени съболезнования!”, написа нейният близък Ивайло Радев, цитиран от сайта "Флагман".

У нас, а и по света, вече отнемат човешки живот за най-дребното нещо – скарване на паркинг, спречкване на кръстовище, кражба на 20 лева, ревност и какво ли още не. Дрогираш се, срещнеш на алеята красиво момиче, пребиваш го, изнасилваш го, отнемаш му живота и си тръгваш по живо, по здраво!

Отмяната на смъртното наказание е поредната лигавщина на либералната демокрация. Основният й аргумент – то не помагало за намаляване на престъпността. Но в тези случаи не става въпрос за статистика. А за престъпление и наказание. Отнемаш умишлено и съзнателно човешки живот – плащаш с твоя. Това е! Другото е крайно несправедливо – жертвата губи най-ценното – живота си, а палачът получава десетина-дванайсет години затвор, през цялото време на престоя там разни НПО-та бдят за правата му – да има хубава килия, да има хубава храна, удобства и т.н. След време, когато всичко утихне и се забрави, тихичко го помилват и го пускат на свобода.

За Дарина и невинното й детенце животът приключи, а извергът, който имитира опит за самоубийство и само се одраска, ще се разхожда свободен след десетина години

Българската общественост наскоро бе скандализирана от германската прокуратура, която изпрати запитване дали затворите ни отговаряли на европейските изисквания, защото иначе нямали да ни върнат изрода Северин! А какви са удобствата за изнасилената и убита от него Виктория, мир на праха й - ковчег и гроб?! Те по европейските стандарти ли са, отговарят ли на "либералните" критерии?

На това трябва да се сложи край. Дори президентът Тръмп постави този въпрос след поредната трагедия в САЩ, когато психар влезе преди няколко дни в синагога и стреля хаотично, убивайки невинни хора.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини