Отидете към основна версия

15 345 32

Татето на Тита – от шеф на НОИ… до ареста

  • тита-
  • милен пенчев-
  • нои

Срещу 10 бона той осигурявал документи за миньорски пенсии – таванът

Арестуваният днес Милен Пенчев, шеф на осигурителния институт в Силистра, е заподозрян в извършването на измама с трудов стаж и осигуряване на пенсии на лица, които нямат такъв, разкрива в. „24 часа“.

Схемата

Измамата е била с цел осигуряване на миньорски пенсии срещу 10 000 лв. Като разследващите открили при обиските задържана дебитна карта на кандидат, докато не изплати парите за услугата.

Кой е Милен Пенчев?

Мъжът има две висши образования – икономика и публична администрация.

Освен че е баща на певицата Тита, той от 7 години е директор на НОИ в Силистра, като преди това е бил зам.-кмет по финансовите въпроси в екипа на бившия градоначалник Иво Андонов.

Именно тогава общината е оставена с дефицит от над 12 милиона лева, като са натрупани и огромни задължения към една от фирмите, ангажирани със сметопочистването и сметоизвозване на града – над 1 млн. лв. към "Синева".

Служителите пък протестираха, след като не бяха получавали с месеци заплатите си и оцеляваха с аванси от по 100 лева. А Силистра потъна в боклуци, защото нямаше пари за гориво за камионите.

Кариера

Пенчев е сред основателите на ВМРО в Силистра и региона. Преди да стане зам.-кмет през 2006-та година, е бил ревизор в НАП и директор на дирекция в областната администрация.

През 2011-та година бе кандидат за кмет на Силистра, издигнат от воеводите.

Той бе и президент на бившия футболен "Доростол", като по време на неговото управление, силистренският тим бе сред кандидатите за влизане в "А" група.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини