Отидете към основна версия

5 544 47

Задържаните от Куклен: Полицаите ни караха да ближем вода от пода

  • куклен-
  • цигани

Ромите са пуснали жалба срещу полицаите

Снимка: Plovdiv24.bg

Братята Р. и В. и И. А., обвинени за мелето в Куклен, остават зад решетките. Това реши Районният съд в Пловдив, където бяха разгледани мерките им за неотклонение, след като прокуратурата поиска постоянния им арест.

Тримата имат по няколко повдигнати обвинения, като за две от тях законът предвижда наказание затвор. Става дума за нанасяне на телесни повреди на полицейски служител при изпълнение на служебните им задължения и за унищожаване на патрулен автомобил в условията на хулиганство.

Адвокатът на братята заяви, че трябва да се търсят причините за инцидента в Куклен. Според клиентите му, те са били предизвикани от униформените, които посегнали на тяхна близка. Защитната теза на адвоката е, че става дума за неправомерни действия на полицаите, пише "Трафикнюз".

"Защо се е стигнало до това? Това е важният въпрос. Нека се види защо са били викани служителите на МВР? До сега е спорно. По думите на братята, те не са ги предизвиквали, а полицаите са посегнали на тяхна близка", обясни защитникът.

Освен това тримата младежи твърдят, че са били подложени на зверско отношение и изтезания по време на последните 3 дни, в които бяха зад решетките. Те прекараха 72-часа в ареста заедно с още двама души, които бяха освободени днес. Тя обвиниха полицаите, че им нанесли бой, докато са вързани, карали ги да ближат вода от пода, когато били жадни. Ромите са пуснали жалба срещу полицаите, като документът бил депозиран дори до вътрешния министър, стана ясно по време на заседанието.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини