Отидете към основна версия

13 Октомври, 2019 18:39, обновена 13 Октомври, 2019 18:39 11 535 56

Застреляха трима българи в Чикаго

  • чикаго-
  • убийство-
  • българи

Жертвите са общо четири - двама мъже и две жени, а друга е в тежко състояние. Нападателят е задържан

Илюстративна снимка: ЕPA/БГНЕС

Четирима души са били застреляни, докато вечерят в дома си в американския мегаполис Чикаго, съобщиха от CNN. Трима от тях - двама мъже и една жена, са българи, потвърдиха от Министерството на външните работи. Друга жена е тежко пострадала и се бори за живота си в болница.

Престъплението е извършено в събота около 17.00 ч. следобед местно време в апартамента на семейството на улица "Уест Ървинг Парк" в Чикаго.

Полицията в Чикаго предполага, че убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който познавал жертвите. Той живеел в същия жилищен комплекс от около 15 години.

"Все още не знаем защо, но извършителят е започнал да стреля и е убил четиримата. Мъжът обаче не спрял дотам. Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея", сподели пред американските медии зам.-шефът на местната полиция Антъни Рико.

Жертвите са две жени и двама мъже, над 40-годишни.

Властите са открили оръжието на престъплението - личния пистолет на предполагаемия извършител. Той е арестуван. Споделена беше и информацията, че нападателят имал проблеми с контролирането на гнева си.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.

Свързани новини