Отидете към основна версия

10 084 17

Синът на Миню Стайков звънял на 112, че е отвлечен, докато го арестували

  • миню стайков-
  • стайко стайков

Стайко Стайков опитал да осуети полицейската проверка, а по-късно и задържането си

Стайко Стайков

Снощното задържане на сина на алкохолния магнат Миню Стайко - Стайко Стайков, е било малко цирково представление от негова страна, твърдят полицаи, участвали в ареста му. Когато наследникът на алкохолния бос Миню Стайков видял, че униформени спират бронирания автомобил, в който пътувал, той се обадил на спешния телефон 112 и заявил, че го отвличат.

Стайков дълго време упорито отказвал да излезе от колата и да си даде документите за проверка, предава "Блиц". Заявил, че пътува на автостоп за Айтос и шофьорът го качил в луксозния всъдеход. В крайна сметка Стайков-младши бил закопчан с белезници за проявеното неподчинение и откаран в Четвърто Районно управление на СДВР, където е прекарал нощта. Снощният инцидент може да завърши с нови обвинения към Стайков и той да се озове в килия вместо под домашен арест в къщата си в столичния квартал "Бояна".

Стайко Стайков е обвинен по дело за данъчни престъпления за почти половин милион лева, за участие в организирана престъпна група, за контрабанда на цигари и пране на пари, ръководена от баща му. На 5 септември 2018 г., специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите и на дружествата "Винпром Карнобат", "Сис Индустрийс" и "Топаз Мел" от семейната бизнес империя на Стайкови. Ден по-късно стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

За разлика от сина си, бащата Стайков продължава да е в следствения арест, въпреки оплакванията си от влошено здраве, заради което се появава в инвалидна количка на съдебните заседания.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини