Отидете към основна версия

3 Януари, 2020 13:57, обновена 3 Януари, 2020 13:57 6 875 33

Майката на удавеното циганче излъгала, че е отвлечено

  • дълго поле-
  • граф игнатиево-
  • удавено-
  • циганче-
  • напоителен канал

3-годишното дете било оставено без надзор да си играе до напоителния канал

Илюстративна снимка, БГНЕС

Полицията е образувала дознание срещу родителите на 3-годишното дете, удавено в напоителен канал между пловдивските села Дълго поле и Граф Игнатиево. Делото е по член 182 от Наказателния кодекс, според който "родител или настойник, който остави лице, намиращо се под родителски грижи или настойничество, без надзор и достатъчна грижа и с това създаде опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие, се наказва с лишаване от свобода до три години, както и с обществено порицание".

Трагедията се е разиграла на 2 януари около обяд. Две деца са си играли до дома им в ромската махала в село Дълго поле. Покрай къщата преминавал напоителен канал, където хлапетата хвърляли камъни. Майка им ги оставила без надзор, влизайки в постройката, където живеели. През това време 3-годишното момченце се подхлъзнало и паднало във водата, разказва TrafficNews.

Първоначалната версия на родителите била, че детето е качено в кола и отвлечено от непознати хора. В последствие обаче трупът му е открит в напоителния канал.

Семейството има 3 деца, две от които са близнаци. При нелепия инцидент е загиналото едно от близначетата. Според медиците то е починало след удавяне. Майката е от ромски произход, на 25 години.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.

Свързани новини