Отидете към основна версия

2 448 10

Осъдиха 40 фенове на Левски след боя помежду им

  • левски-
  • коматево-
  • ботев пловдив-
  • привърженици-
  • фенове

Общественополезен труд и забрани за посещения на спортни мероприятия за "сините" привърженици

Снимка: БГНЕС

40 привърженици на футболния Левски, които се биха помежду си на стадиона в квартал "Коматево" в Пловдив по време на мач между “сините” и Ботев (Пловдив), бяха осъдени от Районния съд в Пловдив. Феновете на столичния клуб от две враждуващи фракции – "София Запад" и "Ултрас Левски", се сбиха в сектора за гости на стадиона в началото на двубоя, което доведе до намеса на полицията и кратко спиране на мача. Впоследствие виновниците бяха задържани, а те вече имат и присъди – общественополезен труд и забрани за посещения на спортни мероприятия.

На 26 от нарушителите Съдът наложи наказание "БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО" за срок от 60 /шестдесет/ часа и принудителна административна мярка "ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА" за срок от ДВЕ години.

Други трима от нарушителите са с наложено наказание "БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО" за срок от 80 /осемдесет/ часа и принудителна административна мярка "ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА" за срок от ДВЕ години.

На двама от нарушителите е наложено наказание "БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО" за срок от 80 /осемдесет/ часа и принудителна административна мярка "ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА" за срок от ДВЕ години и ДВА месеца.

На един от нарушителите Съдът наложи наказание "БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО" за срок от 100 /сто/ часа и принудителна административна мярка "ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА" за срок от ДВЕ години.

На 7 от нарушителите Съдът наложи наказание "БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО" за срок от 100 /сто/ часа и принудителна административна мярка "ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА" за срок от ДВЕ години и ШЕСТ месеца.

И на един от нарушителите наказанието е "БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО" за срок от 120 /сто и двадесет/ часа и принудителна административна мярка "ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА" за срок от ДВЕ години и ШЕСТ месеца.

Решенията не са окончателни и подлежат на обжалване и протест в срок от 24 часа, считано от постановяването им пред Окръжен съд – Пловдив на касационните основания предвидени в НПК.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини