Отидете към основна версия

2 803 52

Втори обвиняем за шпионаж в полза на Русия остава в ареста

  • любомир медаров-
  • кремъл-
  • шпионаж-
  • шпиони

Военно-апелативният съд се произнесе спрямо директора на секретната регистратура в НС – Любомир Медаров

Снимка: БГНЕС

Военно-апелативният съд остави за постоянно в ареста Любомир Медаров, директор на секретната регистратура в НС, обвинен с четирима други в шпионска дейност в полза на чужда държава. По-рано днес съдът отказа да измени в по-лека и мярката на Петър Петров, зам.-началник на бюджетната дирекция в Министерството на отбраната. Мерките на обвинените в шпионска дейност се гледат при закрити врата.

Адвокатът му Васил Василев каза пред медиите, че неговият клиент няма обвинение да е предавал на някого нещо. Той заяви, че за неговия подзащитен е спокоен и не знае за каква държавна тайна той е в ареста. Като обясни, че ако няма държавна тайна, няма и шпионска дейност. Василев коментира още, че съдът е потвърдил постоянния арест на Медаров без да каже своите мотиви, което според него е недопустим от правото акт.

Елин Алексов, ръководител на военно-апелативна прокуратура, който е и прокурор по две от мерките на обвиняемите, коментира, че като офицер не се гордее, че други офицери са си предали държавата.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.

Свързани новини