Отидете към основна версия

1 697 9

Прокуратурата внася искане за разпит пред съдия на Борислав Колев

  • борислав колев-
  • ам хемус-
  • бойко рашков-
  • аферата хемус

Разпитът в градската прокуратурата продължи часове

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата внася искане за разпит пред съдия на единствения обвиняем за пране на близо 53 милиона лева, предназначени за ЛОТ-5 от aвтомагистрала „Хемус“, съобщи БНР.

Вчера 42-годишният футболен съдия Борислав Колев беше на разпит в Софийската градска прокуратурата, на част от който присъства и главният прокурор, а преди това се видя и с вътрешния министър.

До вчерашните безпрецедентни срещи се стигна по искане на самия Колев, за да съобщи важни факти по разследването „Хемус“. Минути след като Софийският апелативен съд замени домашния му арест със задържане под стража, брат му - Иво Колев предаде посланието за среща чрез медиите.

Не е ясно къде се е провела срещата на Борислав Колев с Бойко Рашков, но след нея вътрешният министър каза, че е чул имена на замесени и че разказаното от Колев ще задвижи разследването.

Разпитът в градската прокуратурата продължи часове. След него стана ясно, че Колев е дал дълги и подробни обяснения, посочил е конкретни лица, които, според специалното уточнение на държавното обвинение, не били публично известни.

Мъжът изразил е желание обвиненията срещу него да бъдат свалени.

След разпита на органите на МВР е възложено да установят лицата и свързаните с тях търговски дружества, информират от прокуратурата, като уверяват, че ако се съберат достатъчно доказателства за виновността и на други лица, те ще бъдат обвинение по аферата „Хемус“.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини