Отидете към основна версия

4 821 16

Бандити стреляха и нападнаха с нож полицаи край Рупци

  • стрелба-
  • нападение-
  • нож-
  • полицаи-
  • рупци

Бързата реакция на полицейските служители е неутрализирала действията на групата, отбелязват от МВР. Успели да отнемат оръжията. Пистолетът се оказал газов

Илюстративна снимка, Shutterstock

На 12 януари 2022 година служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Плевен, РУ – Червен бряг, Първо РУ - Плевен и сектор „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – Плевен са провели специализирана полицейска операция по линия "Наркотици".

В 20:30 часа на изхода на село Рупци в посока град Червен бряг са спрели 33-годишен от София, 44-годишен от село Рупци и 19-годишен от село Телиш.

При задържането столичанинът е извадил пистолет и е произвел изстрел в посока на служител на реда, съобщават от Областната дирекция на МВР - Плевен.

44-годишният му спътник е извадил нож. При инцидента няма пострадали.

Бързата реакция на полицейските служители е неутрализирала действията на групата, отбелязват от МВР. Успели да отнемат оръжията. Пистолетът се оказал газов.

Софиянецът носил сак, в който имало 12 полиетиленови вакуумирани пакети с размери 30/30см. съдържащи съцветия, наподобяващи канабис.

При последвали процесуално-следствени действия в дома на 44-годишния в село Рупци са намерени и иззети 16 полиетиленови вакуумирани пакети с размери 30/30 см. и буркан с вместимост 800 мл, съдържащи съцветия, от растения от рода на конопа, множество стръкове от растения от рода на конопа, машинка за вакумиране и още един газов пистолет.

Общото количество на тревистата маса е над 12 кг. В хода на спецакцията е задържан 32-годишен от село Телиш, съпричастен в извършваната дейност от тримата задържани.

В имота му са открити 2 грама съцветия от рода на конопа. Мъжете са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Предстоят експертизи на иззетите наркотици и оръжия. Уведомен е дежурен прокурор в ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

Работата по документиране на престъплението продължава разследващ полицай.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Свързани новини

  • Мъж рани с нож 11 души

    Неизвестен въоръжен с нож мъж рани 11 души в американския град Албакърки (щата Ню Мексико в югозападната част на САЩ). Той е задържан, съобщи пресслуж ...
    14.02.2022
    1 403
    6