Отидете към основна версия

9 022 92

Адв. Менков: Задържането на Борисов е по разпореждане на Кирил Петков

  • менко менков-
  • бойко борисов-
  • задържане

Никаква европрокуратура не участва, не става въпрос за евросредства, каза той

Кадър фейсбук

Бившият финансов министър Владислав Горанов също е задържан за 24 часа. Полицията прави "неотложен" обиск в дома му, както по-рано тази вечер влезе и при лидера на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов в дома му в Банкя. Ще бъде задържана и Севдалина Арнаудова. За Менда Стоянова няма информация.

"Никаква европрокуратура не участва, не става въпрос за евросредства", съобщи адв. Менко Менков пред журналисти на излизане от ГД "Национална полиция". Той потвърди, че бившият премиер Борисов ще прекара нощта там.

"Става дума за извадки от медийни публикации и сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ от 10 декември. Задържанията са по разпореждане на Кирил Петков, става ясно от преписката. Той е дал показания днес.

Не съм запознат с никакви материали, освен с протокола за обиска в дома и заповедта за 24-часовото му задържане. Никой друг, освен Петков, не е разпитван. Аз не разбрах в какво е обвинен Борисов. Написани са някакви общи разпоредби, според които става дума за изнудване", обясни Менков причините за акцията.

Адвокат Менков заяви, че никой не разпитва Борисов.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 64 гласа.

Свързани новини