Отидете към основна версия

13 968 90

Първо във ФАКТИ: Спецакцията в София е срещу Пепи Еврото, успял е да се укрие

  • спецакция-
  • полиция-
  • драгалевци-
  • пепи еврото-
  • петър петров

Петър Петров е разследван за натиск над членове на ВСС, прокурори и съдии

Акцията на МВР и прокуратурата от късно снощи в София е по разследване на държавното обвинение срещу Петър Петров – Еврото за натиск над членове на Висшия съдебен съвет, прокурори и съдии, научи ФАКТИ. За момента при акцията няма задържани, тъй като Еврото е успял да се укрие.

В Софийска районна прокуратура е започнало разследване, че Пепи Еврото е изградил мрежа от висши кадровици и магистрати, които е притискал да извършват специфични услуги, включително и да атакуват обвинител №1 Иван Гешев. Тепърва ще се изяснява дали Еврото не стои в основата на активирането на заместник-главния прокурор и директор на Национална следствена служба Борислав Сарафов срещу Гешев. Според наш източник по делото са налице множество доказателства за нерегламентирани срещи на Петър Петров с кадровици, с прокурори и съдии от Софийския градски съд.

Причината началото на акцията да започне в известен ресторант в кв. „Драгалевци“ е близостта на Петър Петров до Размиг Чакърян-Ами. Оперативната информация сочи, че Ами е осигурявал охрана и логистика на Еврото.

Действията на прокуратурата идват броени дни, след като Иван Гешев обяви, че няма да подаде оставка и ще изкара мандата си като главен прокурор и че всички, които са извършвали престъпления, ще понесат отговорност и ще влязат в затвора.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 97 гласа.

Свързани новини