Отидете към основна версия

3 340 1

Люк Скайуокър със звезда на Алеята на славата (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • марк хамил-
  • люк скайуокър-
  • star wars-
  • харисън форд-
  • джордж лукас

Марк Хамил прие оказаната му чест с типичната си скромност, превърнали го в любимец на феновете

Снимки: БТА/АР

Придружен от двама щурмоваци, актьорът Марк Хамил, прочул се с ролята на Люк Скайуокър в култовата космическа сага "Междузвездни войни", получи звезда на холивудската Алея на славата, предаде Reuters.

Хамил прие оказаната му чест с типичните си ентусиазъм и скромност, превърнали го в любимец на феновете след първата му екранна поява в образа на Люк Скайуокър преди повече от 40 години.

"Трудно ми е да изразя колко съм благодарен, въодушевен и радостен да получа признание по този начин. От джедай до Жокера и обратно - моето екранно пътешествие беше фантастично. Благодаря ви от сърце и нека Сила бъде с всеки един от вас", сподели актьорът.

Звездата на 66-ия годишния Марк Хамил е 2630-ата на прочутата алея в Холивуд и се намира пред театър "Ел Капитан" в сърцето на Меката на киното.

На церемонията по откриването й Хамил беше представен под бибиткащите звуци на симпатичния дроид Ар Ту-Ди Ту (R2-D2) от режисьора и създател на "Междузвездни войни" Джордж Лукас и актьора Харисън Форд, превъплътил се в образа на Хан Соло.

"Марк Хамил е персонаж, който не може да бъде описан. Той влага огромен ентусиазъм във всичко, което прави - точно това, което търсех, когато се оглеждах навремето за Люк Скайуокър. Марк напълно оправда очакванията ми", заяви Джордж Лукас.

Само допреди няколко години звездата на Марк Хамил едва мъждука. Засенчван дълго време от екранните си партньори в космическата сага - Форд и покойната Кари Фишър, актьорът така и не успява да се реализира в друг централен персонаж на големия екран след излизането на "Междузвездни войни: Завръщането на джедаите" през 1982 г.

Завръщането му като Люк Скайуокър в седмия и осмия епизоди на космическата сага и активното му присъствие в Тwitter помагат на Хамил отново да попадне в светлините на прожекторите.

Освен като Люк Скайуокър в оригиналната трилогия "Междузвездни войни" и в седмия и осмия епизоди от поредицата, Марк Хамил е известен и като "гласа" на комиксовия персонаж Жокера в анимационна поредица за приключенията на Батман. Извън ролите в киното и като озвучаващ актьор, Хамил има изяви на театралната сцена и в няколко телевизионни сериала.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини