Отидете към основна версия

4 018 12

В САЩ отличиха филма за Дядо Добри - „Тихия ангел“

  • дядо добри-
  • мълчаливия ангел-
  • филм-
  • сащ

Премиерата у нас е на 18-и декември в НДК

Документаният филм за българският съвременен светец Дядо Добри спечели наградата за "Най-добър интернационален документален филм" на фестивала в Лос Анджелис "United States Film Festival".

Филмът „Тихият Ангел“ е документален разказ за живота и делото на Дядо Добри. Разпознаваем от мнозина, като „Най-смиреният човек на света“ или „Светецът от Байлово“. Надживял две световни войни, смените на политическите режими и страстите на новото време. Неговата история стига до нас, за да ни докосне със своята безкрайна любов, смирение и вяра. В лентата проследяваме живота на Дядо Добри в поредица от интервюта с хора, чиито съдби са преплетени с неговата. Някои от тях изиграват важна роля в новата история на България.

Във филма са включени уникални архивни кадри, както и неизлъчвани досега откровения на Дядо Добри. Филмовата лента е копродукция между България и Германия, снимана в пет държави. Една истинска история за силната вяра и себеотдадеността. Необикновената история на един обикновен човек - Добре Добрев, Тихият Ангел.

Премиерата в Българя е на 18 декември от 20 ч. в зала 1 на НДК.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини