Отидете към основна версия

2 498 14

Млада поетеса плени Америка на инаугурацията на Байдън (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • поетеса-
  • поезия-
  • джо байдън-
  • шоубизнес-
  • звезди-
  • концерт

Шоубизнесът подкрепи новия президент на САЩ

Снимки: БГНЕС/ EPA

Поп звездата Лейди Гага изяви неоспоримия си талант в изпълнение на националния химн на САЩ на церемонията по встъпването в длъжност на президента Джо Байдън и първата жена вицепрезидент Камала Харис. Тя пя със златист микрофон, облечена в пищен моден тоалет с дълга широка надиплена червена пола с кринолин в основата и с голяма брошка, изобразяваща гълъб върху блузата.

След нея се появи и друга поп и филмова звезда - Дженифър Лопес, облечена изцяло в бяло, и прочувствено изпя други две песни, превърнали се в национални символи - "Тази земя е твоя земя" и "Америка - красивата", пише life.dir.bg.

Друг запомнящ се момент в днешната церемония пред Капитолия бе появата на младата 22-годишна поетеса Аманда Горман от Лос Анджелис, която спечели овациите на високопоставената публика, рецитирайки свое разтърсващо стихотворение. То е озаглавено "Хълмът, който изкачваме".

"Ние изживяваме и сме свидетели на бурната история на една страна, която не е сломена, а просто е недовършена", се казва в нейния стих. "Ние сме наследници на една страна, в която слабичко чернокожо момиче, произхождащо от някогашни роби и отгледано от самотна майка, може да мечтае да стане президент, и изведнъж се оказва в ролята да чете стих за един такъв."

Горман стана най-младият поет, рецитирал стихове на инаугурационна церемония пред Капитолия. Нейното изпълнение в светлината на случилото пред Капитолия преди две седмици, предизвика фурор в социалните мрежи и спечели възторжени отзиви от знаменитости и политици.

В поредица от следобедни шоу програми ще участват и обикновени американци, които ще разкажат собствени житейски истории. Всичко това е в унисон с основните тези от първото президентско слово на Байдън:

"Аз съм президент на всички американци, разногласията не трябва да означават разединение".

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.

Свързани новини