Отидете към основна версия

5 333 15

Напишете за Казахстан и идете там!

  • казахстан-
  • конкурс

Министерството на външните работи на Република Казахстан в партньорство с Клуба на главните редактори на Казахстан обяви 6-ти конкурс "Казахстан през очите на чуждестранните медии"

Снимка: EPA/БГНЕС

Министерството на външните работи на Република Казахстан в партньорство с Клуба на главните редактори на Казахстан обяви 6-ти конкурс "Казахстан през очите на чуждестранните медии".

Конкурсът се провежда от 2014 година, тази година той е посветен на 30-та годишнина на Република Казахстан. За участие в конкурса се приемат информационни материали за Казахстан, публикувани в чуждестранни медии от 1 юли 2020 до 1 юли 2021 година.

Темата на работата трябва да обхваща една или повече от следните пет области, свързани с Казахстан: икономика и търговия, култура и традиции, история, туризъм, съвременно общество и спорт.

Петима победители от пет географски направления (Южна и Северна Америка; Европа; ОНД и Балтийски страни; Близкият изток и Африка; Азиатско-Тихоокеански регион) ще бъдат наградени с пътуване до Казахстан през август 2021 година, с посещение на градовете Нур-Султан, Алматъ, Туркестан и курорта "Боровое".

За участие в конкурса се канят граждани от всички държави, с изключение на Казахстан.

Участниците могат да бъдат щатни и външни сътрудници на чужди печатни, електронни и онлайн издания.

За участие в състезанието е необходимо да се публикуват информационни материали от 300 до 3000 думи /телевизионен или радио репортаж, подкаст, с продължителност от 2 до 60 минути/.

Ако езикът на информационния материал не е английски или руски, е необходимо да приложите неговия превод на посочените езици или на казахски език.

Попълнените заявления, заедно с материалите и превода, трябва да бъдат изпратени на имейл: competition@mfa.kz не по-късно от 10 юли 2021 г.

Заявленията за участие в конкурса можете да изтеглите от тук

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Свързани новини