Отидете към основна версия

5 606 14

Ноевият ковчег е готов да отплава към Израел

  • ноев ковчег-
  • реплика-
  • точно копие-
  • холандец-
  • пътуване-
  • израел-
  • кораб-
  • библия

Корабът е точно копие на плавателния съд описан в Библията

Снимка: shutterstock

Ноев ковчег, точно копие на огромния плавателен съд, описан в Библията, може да отплава към Израел. Това заяви неговият създател Йохан Хуиберс.

Набожният християнин и бизнесмен не само е успял да построи 2500-тонен кораб, но и осъществи и първото му успешно плаване по водите на река Маас в Холандия.

Холандският дърводелец пръсна близо 1,6 млн. долара, за да завърши „спасителния“ кораб преди повече от пет години, следвайки точните спецификации, описани в Библията. Това прави днешният Ноев ковчег точна реплика на онзи, който Бог заръчал на Ной да построи - 118 метра дълъг, 23 метра висок и изграден от 12 000 дървета.

Досега творението му беше популярна туристическа атракция в Дордрехт, южно от Амстердам, но Хуиберс вече е готов да изпрати творението си на много дълго пътуване - чак до Израел.

"Дестинацията, която аз предпочитам за ковчега е Израел. Това е копие на Божия кораб и за това е логично да стигне именно до земята на Бог", обяви той.

Осъществяването на това начинание обаче, ще струва на 60-годишния мъж около 1,3 млн. долара. Ето защо миналият месец той обяви, че търси добри самаряни и християни, които да направят дарение за каузата му.

"Обичам земята, обичам страната, обичам хората. Те не се подчиняват, правят каквото искат, карат като луди, бутат се, докато чакат на ред и не слушат никого. Точно като мен", сподели набожният холандец, който не се тревожи, че плануваното от него пътуване ще претърпи неуспех.

"Може да звучи страшно, но аз вярвам, че всичко, написано в тази книга (Библията), е вярно. Вярвам в него от кора до кора.", казва той.

Хуиберс заявява, че е построил своя Ноев ковчег, за да покаже на хората, че Бог съществува. Той следвал съвсем точно всички инструкции, описания и обяснения за построяването на кораба, включително броя на хората, които са работили по изграждането му и времето, за което е трябвало да го създадат. Така той показал, че е напълно възможно само за 4 години, седем души да построят величествения кораб, който в древни времена е събрал на борда си по два екземпляра от всички живи организми на планетата - животни и растения.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Искат обвинения за Бенямин Нетаняху

    Полицията в Израел препоръча повдигането на обвинения за подкуп срещу премиера Бенямин Нетаняху, съобщи Би Би Си. Той е обвинен, че е извършвал рег ...
    02.12.2018
    1 943
    8