Отидете към основна версия

11 228 17

Ивайло Караньотов направи нещо невероятно с риск за живота си

  • ивайло караньотов-
  • аня пенчева-
  • непал

Съпругът на актрисата Аня Пенчева е в Непал

Ивайло Караньотов направи истински подвиг, заради който обаче рискува сериозно живота си. Съпругът на актрисата Аня Пенчева е в Непал, където смело покорява високи върхове, докато близките му треперят от ужас пред гледката.

Ивайло Караньотов винаги е споделял, че планината му дава особено усещане за свобода, а също и за любов, пише show.blitz.bg. „По начало вярвам в Бога, но сега мисля, че си поговорих с него”, сподели той при едно от скорошните си изкачвания и накара виртуалните си приятели и познати в социалните мрежи буквално да настръхнат – и от възторг, и от ужас едновременно.

„Калапатар, 5643 м. Нечовешка гледка. Извадих късмет с времето!”, информира Караньотов след поредното си успешно изкачване. А на въпрос дали може да диша нормално, отвръща смразяващо така:

„Над 5000 м кислорода е 50%. Само свалят трупове с хеликоптерите. Много смърт”.

За да разсее малко напрежението пък, в типичния си закачлив стил неговият приятел Иво Танев му пише „Защо не взе едни гащи с перка, ами се мъчиш?! :) Нищо. Ти си машина и ще се справиш, нечовеко!!!”.

В Непал Ивайло Караньотов е от няколко дни. Преди да покори Калапатар пък, е направил същото и с Нагардзанг, за който също сам се похвали: „Нагардзанг, 5140 м и въздух наполовина. Денивелация 1000”.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини