Отидете към основна версия

21 306 27

Тайнствен монолит се показа изпод ледовете на Антарктида (ВИДЕО)

  • зикурат-
  • антарктида-
  • древна цивилизация-
  • откритие-
  • монолит-
  • структура-
  • храм-
  • пирамиди-
  • вавилонска кула

Една от тайните на Антарктида бе разкрита с помощта на Google Earth от любител на мистерии

Снимки: shutterstock

Удивителна структура, подобна на мистичната Вавилонска кула, е била забелязана насред ледовете на Антарктида.

Докато разглеждал повърхността на замръзналия континент с помощта на Google Earth, интернет потребител с псевдоним MrMBB333 забелязал странни очертания.

За своето откритие, виртуалния изследовател разказва във видеоклип, публикуван онлайн.

Според автора на видеото, намереното от него е “древен монолит“, изключително сходен по форма с огромните храмови комплекси, строени някога от цивилизацията на шумерите.

Видеото моментално привлече вниманието на огромен брой хора.

Изследователят е убеден, че откритието му не е природно образувание, а е построено. По думите му този т.нар. “монолит” представлява много дълга стена и две масивни сгради с пирамидална структура, които са затрупани под тонове сняг и лед.

„Има нещо под снега и леда тук отляво, което прилича на една обединена структура - прилича на крепостна стена. Изглежда, че е построена с предназначение. Тази стена или каквото и да представлява структурата, е дълга около 3 метра", разказва във видеото Youtube потребителят MrMBB333.

На картата, която показва във клипа, изследователят показва къде се намират двете огромни структури, които удивително напомнят на зикуратите.

Авторът вярва, че това е само малка част от огромната структура, която може да лежи под леда на Антарктида.

Мнозина смята, че находката е поредното доказателство, че някога на Антарктида е имало свръх развита древна цивилизация, за която обаче историята няма никакви данни и сведения и не се споменава в нито един исторически документ.

Интернет потребителите, коментирали видеото имат множество най-разнообразни и разнородни теории за произхода на така наречения "монолит".

Според по-скептичните, авторът на клипа има твърде развинтено въображение. Някои от тях дори се шегуват, споделяйки, че това най-вероятно е домът на Голямата стъпка или пък заровено древно зло, което хората нарочно са изтрили от историята, за да не се завърне отново.

Въпреки това много потребители са убедени, че откритото от MrMBB333 е съвсем реално и може да се отнася до древна цивилизация, изчезнала по време на Всемирния потоп, описан в Библията.

Според теоретиците на конспирацията тази мегаструктура, заровена под ледовете на Антарктида може да се окаже изключително важно откритие, което ще преобърне изцяло представите ни за историята и произхода на човешката цивилизация. Още повече, като се има предвид колко много тя напомня за мистериозната култура на шумерите и техните величествени зикурати.

Една от най-важните структури във вавилонската религия и традиции и вероятно най-известният символ на тази отдавна изчезнала култура са храмовете-кули, по-известни като зикурат.

Те били големи и внушителни постройки с формата на стъпаловидна пирамида, които служели за религиозни обреди и астрономически наблюдения. Всяко стъпало от тези храмове-кули било отделен етаж, а на самия ѝ връх стоял храм - домът на почитаното божество.

Тъй като се намирали винаги в самия център на градовете и се издигали над всичко останало, тези величествени храмови комплекси служели за ориентир и се забелязвали от далеч.

Днес са известни 32 зикурата в Месопотамия и околностите, като 28 от тях са на територията на днешен Ирак, а останалите 4 се намират в границите на днешен Иран.

Според древните писания най-високият и величествен зикурат (91 метра) била Вавилонската кула, наречена Етеменанки (Дом, между небето и земята).

Асирийския цар Синахериб през 689г. Пр.Хр. превзема Вавилон и Етеменанки започва да се руши. Зикуратът е възстановен от Навуходоносор II. След унищожението на Юдея, евреите биват преселени във Вавилон. Макар да липсват доказателства, не е изключено евреите да участват във възстановяването на Вавилонската кула.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 37 гласа.

Свързани новини

  • Загадъчният монолит от Юта "изчезна"

    Загадъчният метален монолит с неизвестен произход, чието скорошно откриване в пустиня в американския щат Юта породи всевъзможно научнофантастични дога ...
    29.11.2020
    4 777
    11