Отидете към основна версия

26 931 32

Какво е предсказал Нострадамус за китайската чума

  • нострадамус-
  • епидемия-
  • китайската чума-
  • коронавирус-
  • мерс-
  • торс-
  • 2019-ncov

Според тълкуванията, френският пророк е видял идването на "голяма чума", върху която сега се фокусират конспиролозите, виждайки в нея епидемията от китайския грипен вирус

Снимки: EPA/БГНЕС

Предполага се, че великият пророк Нострадамус е предвидил епидемията от смъртоносния китайски грип, който до сега е отнел живота на повече от 250 души, пише в. DailyMail.

Тълкуванието на думите на френския пророк се появиха на фона на нарастващите страхове около разпространението на опасния коронавирос, който достигна епидемични размери в Кирай.

Френският гадател е предрекъл възхода на Наполеон и Хитлер, както и атентатите от 11 септември 2001 година в САЩ.

Пасаж от писанията му гласи: "Голямата чума от морския град няма да спре, докато няма отмъщение за смъртта на справедливата кръв, осъдена на цена без да е извършила престъпление, на великата дама, възмутена от предлог".

Конспиролози се фокусираха върху този пасаж, свързвайки го със страховете от разпространение на вируса убиец 2019-nCoV.

"Стартът на епидемията на вируса и преобладаването на случаите са в Китай, повечето от тях са в Хонконг. Затова е обосновано да се гледа на Хонконг като "морския град", пишат те.

Според любителите на конспиративни теории "великата дама" може да е бившата китайска министърка на здравеопазването У Йи, която бе назначена в миналото, за да се справи с предишен подобен вирус.

2019-nCoV е част от семейството на коронавирусите, които бяха източник на две предишни смъртоносни епидемии на от ТОРС (тежък остър респираторен синдром).

Избухването на SARS 2002/03 (тежък остър респираторен синдром - ТОРС) започна в провинция Гуандун и погуби 774 души от общо 8 096 заразени. От епидемията на MERS през 2012 г. (респираторен синдром от Близкия изток) загинаха 858 души от 2494 заразени.

Съответно смъртността при SARS и MERS е била 9,5 и 34,5 процента от общия брой на заразените, което прави настоящия грип от това семейство много по-малко смъртоносен.

Междувременно стана ясно, че броят на заразените от новия опасен коронаворус в китайския град Ухан, е поне 10 пъти по-голям отколкото сочеха първоначалните официални данни.

Според изследвания, публикувани в петък, повече от 75 000 души, са били заразени с коронавируса в Ухан, където за пръв път бе регистрирана болестта.

"Смятаме, че 75 815 души са били заразени в Ухан към 25 януари 2020 г.", съобщава в The Lancet екип, ръководен от Габриел Леунг от Университета в Хонконг.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 32 гласа.

Свързани новини