Отидете към основна версия

6 364 18

Как крадците избират кой дом да оберат?

  • крадец-
  • кражба-
  • обир-
  • дом

Може да се окажете жертва на набези от крадци, ако имате тези 3 неща у дома си

Снимка: shutterstock

Кражбите по домовете в наши дни за съжаление не са необичайни. Крадците понякога обират домовете на обикновени хора, изнасят оттам всички ценни неща, чупят, разбиват и преобръщат целия дом с краката нагоре.

Всъщност крадците са един от най-коварните видове престъпници, тъй като те дълго време наблюдават апартамента на жертвата и разработват специални тактики.

Разследващи споделиха кои три неща у дома, които са видни за всички, са притегателна сила за крадците. Това включва и предмети, които не напускат дома, но могат да бъдат видени отвън, пише jenata.blitz.bg.

Ето кои са трите неща, които подтикват крадците да ни оберат:

Завеси и полилей

Може би никога не обръщате внимание на завесите и полилеите на хората, живеещи на долните етажи, но крадците имат око за такива неща. Те знаят, че скъпите интериорни завеси и полилей могат да си позволят само хора с пари.

През деня можете безпроблемно да видите скъпите завесите, а вечер са видни полилеите, които струват куп пари.

Не само тези, които живеят на долните етажи, трябва да се притесняват от това. За да наблюдават апартаментите и по високите етажи, крадците могат да се промъкнат в съседните сгради и да наблюдават жителите и „на високо“.

Климатик

В наши дни климатикът не е признак на богатство, но присъствието му може да намекне на крадец, че в апартамента живеят хора, които могат да си позволят такава екстра. Престъпник може да се реши на грабеж, ако види, че в апартамента има няколко климатика в различни стаи. Човек със средни доходи и над средните няма да хаби пари за такива неща, но такъв, който има повече в банковата сметка би си го позволил.

Входна врата

Има няколко вида входни врати, а крадците не избират тази, която е най-лесна за разбиване. Ако човек има стара дървена врата на дома си, най-вероятно няма какво ценно да се вземе от там, така че той не си прави труда. Ако вратата е направена от скъпоструващо желязо и е с много и сложни брави, тогава крадците ще разберат, че в апартамента има доста скъпи вещи и пари, които си заслужава да бъдат пазени от собствениците.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.

Свързани новини