Отидете към основна версия

10 092 40

Коя е най-желаната от мъжете женска фигура

  • женска фигура-
  • сексапил-
  • пясъчен часовкин

Господата изпитват най-голяма симпатия към класическата дамска фигура с формата на пясъчен часовник, известна като най-женствената и сексапилна форма при дамите

Снимка: Shutterstock

Базирайки се на няколко общи външни характеристики, експерти са определили основно пет вида фигури при жените, които природата е заложила във формата на женското тяло: “пясъчен часовник”, “правоъгълник”, “триъгълник”, “обърнат триъгълник” и “ябълка”.

Група европейски и северноамерикански учени се заеха със задачата да установят коя от петте типа женски фигури е най-привлекателна за мъжете.

Ето и техните резултати:

Оказва се, че господата изпитват най-голяма симпатия към класическата дамска фигура с формата на пясъчен часовник, известна като най-женствената и неслучайно сексапилна форма при дамите, пише Флагман. Тя се характеризира с приблизително еднаква ширина на раменете и ханша, както и с около една трета по-тънката от ханша талия.

Според проучването всяка дама с тази фигура, независимо от цвят на косата или стил на облеклото, е достатъчно секси и магнетична. Господата дори се оказали готови да простят всякакви несъвършенства по тялото на жените, стига те да са носителки именно на тази форма.

Мъжете, участвали в допитването, били категорични още, че женствените извивки им действат толкова силно, че те дори били склонни да не забележат никакви недостатъци по тялото, в случай че такива има.

С фигура тип "пясъчен часовник" могат да се похвалят едни от най-известните и сексидоли в историята на човечеството като Мерилин Монро, Елизабет Тейлър, София Лорен, Салма Хайек, Ким Кардашиян, Скарлет Йохансон и др.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.

Свързани новини