Отидете към основна версия

13 125 27

Какво не знаем за Оля - първата дама на Украйна? (СНИМКИ)

  • олена зеленска-
  • володимир зеленски-
  • първа дама-
  • украйна-
  • съпруга

Благодарение на първата дама на Украйна украинският език започва да се чува повече по света

Снимка: БГНЕС/ EPA

Меко падаща руса коса и очи, които се усмихват. Така изглежда съпругата на украинския президент – Олена Зеленска. До преди няколко седмици тя беше по-известна като писател, сценарист и 30-ата най-влиятелна украинка, според списание Focus. Днес към това описание е добавено и президентшата, която разказа за жените, изоставили децата, професиите и домовете си, за да се присъединят към армията във войната с Русия.

„Женственото лице на опозицията“ – така Олена Зеленска нарече украинките, които са избрали да се бият в редиците на въоръжените сили, „които лекуват, спасяват и хранят“.

Тя публикува емоционален пост в Инстаграм профила си в чест на всички доброволци; за тези, които продължават да вършат обичайната си работа, за да може да продължи животът, за жените, които всеки ден забавляват децата си, за да не усетят те страха от войната, и за майките, които раждат бебетата си в бомбоубежища.

„Днес е първият ден на пролетта. Спомняте ли си как всички се поздравявахме на този ден преди войната. Слънцето вече се вижда през дима на обстрела! Всичко ще бъде пролет, всичко ще бъде победа, всичко ще бъде Украйна!“

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 29 гласа.

Свързани новини

  • Съпругата на Зеленски: Страхувам се

    Първата дама на Украйна Олена Зеленска призна, че се страхува за съпруга си, но не се съмнява в неговата сила и силата на любовта му. Тя говори пред а ...
    16.03.2022
    21 580
    114