Отидете към основна версия

1 848 9

Протестите срещу лифта режат клона на градските десни

  • лифт-
  • банско-
  • шистов газ-
  • десни

Случаят е съвсем различен от този с шистовия газ в Добруджа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Основният проблем на т.нар. градски десни доскоро бе, че нямат влияние извън синята зона за паркиране в София, което ги обрича на периферно съществуване на ръба и под 4-те процента електорално уважение. С активното им участие в протестите срещу втори лифт в Банско разделителната линия между тях и хората в провинцията, които са се вкопчили в надеждата за някакъв поминък, става все по-дълбока.

Случаят е много по-различен от този с шистовия газ в Добруджа, където местните не искат и да чуят за дупчене на чернозема. Генералтошевци няма как да се съгласят дори с минимален риск за вековната житница на България, докато банскалии доскоро не бяха виждали и лев, търкулнал се по склоновете на Тодорка. Като изключим приключенията на дървената мафия, които са константна величина от десетилетия в цялата страна. И си правят планове. Може да са наивни, измамни, нереални, но живеят с тях. А може и да не са. Дискусиите по въпроса ще оставим на сутрешните блокове.

Смяхме се, когато Марешки се зарече да стане обединител на дясното. Нищо чудно. Стига да има с кого да се обедини, че както е тръгнало...

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини