Отидете към основна версия

7 582 12

След леля Гошка и кака Гинка удари джакпота

  • леля гошка-
  • гинка-
  • чез-
  • борисов

Държавата беше длъжна да си вземе енергото на София

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След леля Гошка, която "фалира" испанската лотария, още една българка удари джакпота - кака Гинка от Пазарджик пое бизнеса на ЧЕЗ в България. Първото последствие, извън естествения потрес от новината, беше оставката на енергийния министър Теменужка Петкова. Дамата с име на нежно цвете напусна поста си с поглед на ранена кошута, "помолена", както обикновено, от премиера, който обещал да ѝ приеме оставката. Като истински мъж г-н Борисов си спази обещанието. А тя го направила, за да си изчисти името. А толкова ли беше трудно да не го цапа?! Номерът, че всички сме братовчеди в малка България вече опротивя на всички.

Иронията е, че същия ден Петкова обясняваше как трябва да платим 3 милиарда, ако искаме да развалим договорите с американците за "Мариците". А колко трябва да платим, за да си приберем енергото? Защото цената, с която г-жа Гинка се сдобива с оставеното от ЧЕЗ е потресаваща и необяснима за обикновения човек, но смешна за държавата, която беше длъжна да си прибере обратно енергото на София и региона.

Оставяме настрана махленското и сапуненото - била ли е кума Теменужка на Гинка или обратното, или просто са се познавали от 20 години, както обясни Петкова. Да се запитаме нещо друго - защо ЧЕЗ си тръгна? Принудиха ли ги или да ти плаща ток половин България вече не е изгодно? Та това е равносилно на ситуацията канадците от "Дънди" да се откажат от "златната" си концесия?!

Не съдете сурово нашите родители, баби и дядовци, които си искат бай Тошо. Това не е от хубаво. Те не го искат него. Искат някаква нормалност и усещане за справедливост, които някак свързват с онзи режим. Близо 30-годишният ни опит за капитализъм и демокрация се компрометира точно от подобни "случки", извършвани без никакъв свян под носа на ЕС, на когото уж сме горди домакини.

Излагацията е тотална.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини