Отидете към основна версия

2 731 32

Очерняли България?! Че може ли още...

  • българия-
  • герб-
  • очерняне-
  • мизерия-
  • убийство-
  • медии

България не е сборът от институции, в които никой няма доверие. България е всеки един от нас

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бързото разкриване на убийството на журналистката Виктория Маринова даде повод на властта да нахока всички, които се "осмелиха" да възроптаят срещу криминогенната обстановка у нас и свободата на словото. И наши, и чужди.

България била очернена. Първо от свои, после от чужди. Защото много имейли пропътували от България до западните ни партньори, които на свой ред омаломощили от туитове премиерската душа.

"Очерниха България", проплака вицето Томислав Дончев. "Сега мнозина трябва да замълчат", наежи се и партийният строител и пресен шеф в Европол Цветан Цветанов.

Коалиционните партньори на ГЕРБ също опищяха орталъка, че е пострадало доброто име на родината. И всички вкупом тръгнаха да насаждат чувство за вина у медии, политици и обикновени хора, приравнявайки ги с национални предатели.

Не, господа народни избранници. България не е очернена. Почернено е едно семейство. България, това са хората между Връв и Резово, и Кардам и Ключ. А не институциите, които пълните с верни ятаци, помогнали ви да възпроизвеждате властта си на избори. Институции с нулево доверие, които редовият българин псува наравно с ВиК и енергото.

Как по-точно може още да се очерни държава, световен лидер по смъртност, европейски шампион по мизерия, гордо вееща знамето на свободното слово от 111-та позиция на планетата.

Дори и за Северин не ви вярват. И това ви вбесява. Но няма на кого да се сърдите...

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини