Отидете към основна версия

5 Ноември, 2018 23:17, обновена 5 Ноември, 2018 23:17 18 698 87

Ще осигуря автомобил на Мая Манолова!

  • слави трифонов-
  • мая манолова-
  • омбудсман-
  • нсо

Господа управляващи, унижавате себе си...

Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сега ще коментирам нещо, което ми направи впечатление от последните дни. Нали сме актуално предаване. Първо искам само да ви припомня какво плащаме ние на българските депутати, правителство и някои държавни служители. Не знам дали ви интересува, но все пак става дума за вашите пари. Добре е да знаете, като плащате нещо на някого, за какво му плащате. В България депутати, министри, шефовете на комисии, било то в Парламента или в министерствата, имат предвиден бюджет за служебни коли. Имат автопарк от служебни коли и шофьори. Не е тайна, че голяма част от тези коли се ползват и като лични автомобили – в събота и неделя ходят на екскурзии, возят си децата на училище, пращат жените на шопинг и ползват шофьорите като лични слуги… Абе въобще някои държавни служители живеят като аристократи с нашите пари. Само искам още веднъж да ви припомня, че в скандинавските държави техните депутати се движат с велосипеди. Пък не съм видял скандинавските държави да са изостанали икономически.

Но да се върнем в нашата родна действителност. Значи разбрахте за какво отиват вашите пари, когато става въпрос за луксозното придвижване на политическия елит – НСО, сирени, сини лампи, охрани, избутване в канавките на обикновените хора… Ей така се движи българският политически елит - на ползу роду.

Обаче има един човек, който според министъра на финансите Владислав Горанов най-много ощетява бюджета на държавата, ползвайки служебен автомобил. И това е омбудсманът Мая Манолова. Според министъра на финансите тя най-нагло ползва кола на НСО като служебен автомобил. Разбира се, той удобно пренебрегва факта, че държавата отказва да осигури бюджет за служебен автомобил точно на омбудсмана. Затова досега държавата е давала кола на НСО като служебна, а сега ѝ я взима и омбудсманът трябва да ходи пеш. Да ходи. Откъде накъде тя ще има толкова висок рейтинг?! Имаш висок рейтинг - нямаш кола.

Добре бе, уважаеми зрители, ясно е, че този омбудсман е различен. Та ние дори не помним имената на предишните омбудсмани. Мая Манолова обаче някак изведнъж изпълни със съдържание тази дума - омбудсман. Ходи, бори се, не спира и прави всичко възможно да търси справедливост. Това, с тази кола, е такова жалко заяждане, че направо не знам как да го коментирам. Целият държавен бюджет е опрял до служебната кола на Мая Манолова. Днес я гледах сутринта – ще ходи със влак, с автобус, с влак ще ходи при хората. Не е добре, господа управляващи, да унижавате така омбудсмана. Първо – защото сте държавни служители и второ – защото така унижавате себе си. И нас, като ваши работодатели. И понеже аз не искам да бъда унижаван по този начин, и не искам и омбудсманът да бъде унижаван по този начин, като частен работодател и български гражданин, ще осигуря автомобил и шофьор на омбудсмана, за да може да си върши работата.

Тъй като държавата “това сме ние”, явно трябва да вземем нещата в свои ръце.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини