Отидете към основна версия

7 469 61

Спасяването на ефрейтор Димов - мисия невъзможна

  • ефрейтор димов-
  • войводиново
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И аз, подобно на мнозина, реагирах първосигнално, когато научих, че двама неграмотни цигани са пребили един командос и си казах: Как е възможно, какъв командос е тоя, да се остави на двама мутанти да го съсипят?

Но понеже съм проклет и обичам да си задавам въпроси в различни хипотези, второто което си помислих е какво би станало с командоса, ако той беше смачкал циганите. Най-напред той щеше да бъде отстранен от служба. Вероятно щяха да го арестуват за 72 часа или по военните устави за много повече часове и дни.

Ефрейторът щеше да изпише една кофа мастило, за да обяснява действията са ни началниците си, които щяха да се гънат и да пълзят пред разни правозащитници, ромски лидери и пр. индивиди с неизяснен характер на дейността си. Твърде вероятно би било ефрейторът да бъде изправен пред съда с обвинение, че е превишил правата си и е злоупотребил със специалните си умения. Дори и да допуснем, че го оправдаят, животът на ефрейтора щеше да се обърне със 180 градуса и с главата надолу.

А ефрейторът има жена и дете. Какво би станало с тях, не се наемам да гадая. Не знам каква е месечната заплата на ефрейтора, но едва ли е достатъчно голяма, за да бъде клиент на мощна адвокатска кантора и мастити адвокати, които биха защитили правата му.

Всичко това е възможно поради една единствена причина: В България царят хаос и беззаконие, продукт на неадекватно и злонамерено управление. По тая причина няма ред, няма закони, няма общество. Или по-скоро има общество, но то е безнадеждно и неизлечимо болно. Може да се каже още много, но няма смисъл.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини