Отидете към основна версия

5 358 12

Жал ми е за Пламката Георгиев

  • пламен георгиев-
  • тереса-
  • покрив-
  • документи-
  • жал

Ако се приеме, че един покрив е собственост на притежателят на последния етаж, означава, че мазетата и гаражите на блока са собственост на притежателят на партера!?

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бойко Борисов, роден с нюх на управляващ, веднага го прати в болнични, за да не се вдига излишен шум за едно тъпо барбекю. Пламен се покри, но вместо да мълчи, започна да се оправдава. Момчето има пипала по горните етаж на властта и ги пусна в действие. Нищо нередно няма! Всичко е законно! За разлика от министър Горанов, той не живее при приятели, а изплаща кредит. Цената е снижена и ДДС-то също, нещо което всеки би го направил, ако можеше. Пито - платено! Документите за собственост тръгнаха по сутрешните блокове и шумът достигна терасата на блока. Кметицата на квартал Слатина се опъна и започна проверка на проверката. Точно това не искаше Борисов.

Послушна Фандъкова се притече на помощ и уволни поредния архитект на София. Не че е сгрешил, не! Той, както предишните отстранени, бил изряден. Не бива обаче да има никакво съмнение в работата на кметството! - отсече тя. Само след шест месеца има избори. Всичко трябва да е под конец! Докато Цацаров мълчи, надеждата за спасяване на Пламен Георгиев остава жива. Лошото е, че по време на данданията, човекът не може един купон да вдигне на "терасата за гости".

Този спор без точна цел и ясно правно основание повече прилича на съзнателно протакане. Някои го дъвчат, защото нямат друго за какво да говорят, други - гледат да му отмъстят, а той мокър до ушите, се опитва да излезе сух. Няма смисъл да се спирам на противоречивата защита на Пламен Георгиев. Главата му е на дръвника и реакцията му е разбираема.

Има нещо друго обаче. То е толкова просто, че не мога да не го споделя. Изтъкването за "тераса", "сауна" и "барбекю" буди скомина и завист, но отвлича вниманието. Остава извън полезрението важен принципен въпрос. Защо се говори за "тераса", когато става дума за покрив?! Ако се приеме, че един покрив е собственост на притежателят на последния етаж, означава, че мазетата и гаражите на блока са собственост на притежателят на партера!? В тази административно-политическа бъркотия, най-добрия ход за Пламката Георгиев е да си вземе карта във ВМРО. Ако го направи, не е една, а три тераси може да си надстрои и да спи спокойно.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.

Свързани новини