Отидете към основна версия

3 657 28

Протестът не трябва да бие политици или ибрикчии от кафевите "медии"

  • ива николова-
  • журналист

Има граница, която протестът не трябва да преминава, за да остане легитимен и демократичен в своята същност

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Христо Христев във "Фейсбук"

Има граница, която протестът не трябва да преминава, за да остане легитимен и демократичен в своята същност. За да допринесе за преодоляване на кризата на демокрацията, в която живеем, а не да я задълбочава.

Тази граница е да не се упражнява насилие над други граждани, включително над политически лица или ибрикчии от кафевите "медии".

Не смятам Ива Николова за журналист отдавна, не смятам мястото, където работи за медия. Изпитвам отвращение и позиви за повръщане от това, което тя работи и от работдателя ѝ. Но смятам, че замерването ѝ с яйца и домати, е грешка, която не трябва да се повтаря.

Между тази грешка и упражняването на насилие може да се окаже, че разстоянието не е голямо. Нека да не забравяме, че протестираме, защото искаме да живеем в европейска демократична държава.

И нека си даваме ясна сметка, че упражняването на насилие по политически или други идейни причини, по причини, свързани с обществени отношения, е несъвместимо с демокрацията.

Иначе, Ива Николова безспорно е заслужила своето място на бунището на кафявата "журналистика". Яйцата и доматите не променят този факт.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.

Свързани новини