Отидете към основна версия

11 849 79

Да припомним! На кого дължим цяло десетилетие борисовщина

  • бойко борисов-
  • обиколки-
  • проверки-
  • джипка-
  • народнящина-
  • борисовщина

След рамото от БСП-ДС клиентелисткото творение на човека от Банкя получи и сериозна немска подкрепа

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съмненията, че премиерът Бойко Борисов няма здрава връзка с реалността, меко казано, са съвсем основателни. Но така или иначе, това нас какво ни ''топли''? Вчера борисовщината се завърна с гръм и трясък и достигна нови низини, въвличайки в гнусния си пиар здравния министър и шефа на ''Пирогов''. А някои после се чудят защо толкова години не се прави здравна реформа и защо здравеопазването ни е на такова ниво. Ми, как да стане с такива персонажи като Ангелов и Балтов? Няма как.

Изблиците борисовщина продължиха новия серия днес, по нищо не отстъпващи на вчерашните дивотии. Те продължават да пораждат възмущение, но вече не изненадват никого. Те ще продължават, поне докато тази мъка не свърши. А тя ще свърши най-вероятно в началото на следващото лято, подобно на очакванията и за утихване на пандемията от коронавирус.

Големият въпрос обаче е на кого дължим царуването на борисовщината вече цяло едно десетилетие. На първо място го дължим на милиционерското крило, което го лансира на ключови места в по-ранните години на Прехода - охрана на Тодор Живков, а след това и на Симеон Втори. Играта за нормалните хора загрубява, когато този господин, предложен от Бриго Аспарухов (БСП), става главен секретар на МВР. Човек на ''омразните'' му комунисти го инсталира на ключова позиция в ключова държавна институция.

Благодарение на старите милиционерски служби, част от които е бил предложилият Борисов за главен секретар, чрез техните подставени лица навсякъде, българското образование бе съсипано. Поради този печален факт, който на пръв поглед е далеч от темата, днес търпимостта и дори харесването на Борисовото поведение е с доста високи проценти. То е модел. Заслушвайте се по-често в разговори между подрастващи. Двойниците на Борисов в обществото са много повече, отколкото тези на Ивайло Цветков-Нойзи, например. Това е положението - деградирала народнящина до откат. Тя се стимулира с бедност и липса на образование. Неслучайно Борисов сам призна, че не харесва младите хора. Ясно е защо. Не ги харесва, защото не са като него.

След рамото от БСП-ДС клиентелисткото творение на човека от Банкя получи и сериозна немска подкрепа. Финансиране от различни немски фондации, които в Германия далеч не са опозиционни, и широко затворени очи за тиранията в България спрямо образованието, здравеопазването, правосъдната система и природата. Да ''благодарим'' на Ангела Меркел още веднъж, след като пусна безконтролно на континента ни какви ли не люде. А за ''Работата носи свобода''... Ще му прости! Къде ще ходи? Той наистина го каза без всякакъв умисъл. А и все пак някой трябва да безпрекословно да я подкрепя на гласуванията в Европейския съюз, който впрочем е в днешното си жалко състояние благодарение именно на нея.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 140 гласа.

Свързани новини