Отидете към основна версия

19 195 85

Новите да проумеят - протестен вот не се повтаря

  • правителство-
  • народно събрание-
  • има такъв народ-
  • избори-
  • протестен вот

Старите партии декларират подкрепа, очаквайки новото правителство да се провали бързо и зрелищно

Снимка: 7/8 TV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди седмица станахме свидетели на класически протестен вот. "Патериците" на Борисов в предния парламент бяха наказани с червен картон от избирателите, жестоко пострада и самата партия ГЕРБ, простила се със стотици хиляди избиратели и немалко депутатски места. Покрай управляващите го отнесе и Столетницата, неприпозната като алтернатива от избирателите.

Нито една социологическа агенция не позна второто място на "Има такъв народ". Всички се застраховаха, че ситуацията е чрезвичайна и нищо не можело да се прогнозира. Да, ама въпреки това слагаха БСП на второ място и чак тогава даваха ред на хората на Слави.

Новите мераклии за власт трябва да са наясно, че протестен вот не се повтаря. Колкото депутати - толкова. Ако не могат да сглобят правителство, човекът с джипа декларира, че партията му е в прекрасна кондиция. Отиването на нови избори ще е чудовищна грешка. Независимо кой ги организира.

Всички декларират, че ще подкрепят кабинет на новите играчи по две причини - хем да се направят на националноотговорни, хем с надеждата, че новото правителство ще се издъни тежко и зрелищно.

И тогава ще се завърнат. Не на бял кон. Аман от този бял кон. Има си джип, защо се правим на ударени.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 118 гласа.

Свързани новини

  • Какви депутати си избраха българите?

    Стари муцуни и нови лица, адвокати, сценаристи, доктори: какви хора избраха българските гласоподаватели? Емилия Милчева представя отделните парламента ...
    12.04.2021
    4 613
    33