Отидете към основна версия

59 634 131

Арман Бабикян дължи ясно обяснение за тази снимка

  • арман бабикян-
  • камен костадинов-
  • снимка

Когато искаш висок морален стандарт в политиката, самият ти трябва да го спазваш, бидейки в нея

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В последните 24 часа в публичното пространство - социалните мрежи и няколко гербаджийски т.нар. медии, се коментира снимката, която виждате при заглавието. На нея се виждат лица, които поразително много приличат на Арман Бабикян, пиар експерт и кандидат за народен представител от "Изправи се! Мутри вън!", и Камен Костадинов, знаков кадър на ДПС.

Неоспоримо е, че казусът се раздухва от прогербаджийски "медии" и рупори, също и от хора, които не симпатизират на представителите на Отровното трио, А пък в това, че се случва няколко дни преди изборите в хода на кампания, също няма случайност. Само че досегашните обяснения на Арман Бабикян не са ясни и категорични. И това е проблем.

Той в качеството си на политик, и то най-вече на такъв от формация, която се афишира като такава на промяната и изразяваща гласа на протеста включително срещу липсата на морал и прозрачност в българската политика, трябва не да иронизира опита за компрометиране, а да каже, ако той е на снимката, кога е била направена тя и какъв е бил предметът на срещата му с Камен Костадинов, ако е имало и такава.

Важно е да се отбележи, че няма никакво значение кога се е случила, ако е факт.

Това, че познаваш някого от 30 години, както г-н Бабикян казва в едно от видеата си за Костадинов, не променя факта, че последният е силно асоцииран с партията на злото в политиката у нас - ДПС (пък и с този Футболен съюз, който доведе футбола ни до това дередже). На същия принцип Владислав Горанов можеше да оправдае снимката си с Делян Пеевски отпреди няколко години - тоест познават се от години и няма проблем да се виждат. Е, да, ама повечето хора смятаха, че не е добре да имаш обща снимка с Пеевски и Горанов си търпеше негативите от това (не че се засрами, ама нали искаме нещо различно?!). На мнение съм, че не е добре да имаш обща снимка и с Камен Костадинов, и с който и да е друг представител - настоящ или прясно бивш на Движението за права и свободи. Партия, която е доста далеч от съдържанието на името си.

Дано в последния ден от кампанията, който е утре, г-н Бабикян изпълни високия политически стандарт, за който вероятно и той е бил мотивиран да бъде на улицата месеци наред, а след и това да се кандидатира за народен представител, и да разнищи разразилия се казус.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 128 гласа.

Свързани новини