Отидете към основна версия

22 450 108

Защо в четвъртък?! Борисов вече трябваше да е привикан

  • бойко борисов-
  • бойко рашков-
  • мвр

Така и никой не го разпита за "манипулираните машини в полза на Слави"

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бойко Рашков изчезнал, в смисъл не го показвали по телевизора, защото бил зает да пише призовка за разпит на Борисов. Това ни информира бившият премиер на поредния си брифингов скеч. Щял да ходи в МВР в четвъртък. Като "момченцето с меченцето в ръце" от онази песен на Тошко. Не Йорданов, а Колев. И, видите ли, викали го, защото победил всички в София. Но не показа призовката, а четеше от някакъв лист с размерите на разрешително за паша във Врачанския балкан.

Тук някъде средностатистическият съмняващ се човечец плъзва показалец под окото си и пита ближния: "Плува ли корабче тука, наборе?".

А Борисов трябваше вече да бъде привикан и поне препитан на другарска беседа с кафе и бисквитки. Поне като стар колега, коскоджамити главен секретар на ведомството. Защо ли? Не за стари истории. Там я камилата, я камиларя. Броени дни преди вота той открито заяви, че се готви гигантска манипулация на изборите, машините се "пипат", за да отчитат в полза на "Има такъв народ" и дори посочи през колко гласувания едно отивало "служебно" в повече при хората на Слави. Това са изключително сериозни обвинения, касаещи пряко резултата от изборите. Реакция на МВР или ЦИК - нула.

Ако го викат заради това, с основание е. А поредните му брътвежи, че едва ли не щели да го разпитват, защо не е купувал цигански гласове и защо пак е бил всичките си противници в София, са омръзнали и на неговите пажове. Колкото и да си дават вид, че му се радват на брифинг-хумора. Това е вярно, колкото е близо до истината твърдението, че "Главболгарстрой" ще строи копие на "Тадж махал" в Копривщица.

Паралелният свят, който ни рисува Борисов, включващ претъпкани затвори с привърженици на ГЕРБ на фона на Бойко Рашков, метнал през рамо огнепръскачка, с нищо не помага на партията му. Явно наближава времето да му спретнат един 10-ти ноември. Неговите си. Но първо за това трябва да се сети някой отвън и да му организират прощален благодарствен пленум, както повелява историческият план. А че на по-читавите около него отдавна им идва да му направят "мечка" с едно одеало, е повече от ясно. Разбира се, никой не може да каже възможен ли е ГЕРБ без Бойко Първи. Но е добре да се опита. На този етап явно ще се чака водата да нахлуе в каюткомпанията и "кой откъде е".

Апропо, Томислав Дончев сега можеше да кара последните месеци от президентския си мандат...

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 167 гласа.

Свързани новини