Отидете към основна версия

1 233 3

Нерегламентираните СРС рушат доверието на институциите

  • маргарита попова-
  • нерегламентираните-
  • рушат-
  • доверието-
  • институциите
Снимки:БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Твърденията за нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства рушат доверието на гражданите в институциите и държавността. Така вицепрезидентът Маргарита Попова коментира пред журналисти в Ловеч подозренията за нерегламентирано използване на оперативни технически средства от страна на специализираното звено в Министерството на вътрешните работи. „Добре е, че в тази ситуация прокуратурата успя да реагира бързо и да сформира екип, който да започне проверки по изнесеното като информация“, допълни вицепрезидентът.

Маргарита Попова припомни, че подобна ситуация е предизвикала проверка на прокуратурата по време на мандата на главния прокурор Никола Филчев. Тогава тя е констатирала много организационно-административни нередности. „Очаквам и сега прокуратурата да приключи проверката законосъобразно и да предложи търсене на отговорност“, заяви вицепрезидентът.

Отговорност на всички участници в изборния процес е провеждането на „толерантна и безспорна“ предизборна кампания, тъй като това влияе върху облика на страната ни както сред гражданите, така и пред партньорите ни в чужбина, коментира още вицепрезидентът Попова в отговор на журналистически въпрос.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини