Отидете към основна версия

4 482 78

С режима в Кремъл трябва да се действа, както с терористичните организации

  • джо байдън-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • сащ-
  • война-
  • терористи

Западът допусна Путин да си мисли, че НАТО няма да му отговори

Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Непрекъснатото повтаряне от страна на Байдън, че САЩ няма да използват военни сили за защитата на Украйна е продължение на неадекватната политика на западните лидери, която даде увереност на Путин, че и при новата му агресия ще се случи това, което се случи след окупацията на Крим.

Когато Байдън казва в речта си, че Путин си е мислил, че Западът и НАТО няма да отговорят, той трябва да отговори на въпроса, защо Западът допусна Путин да си мисли така. Диктаторите признават само един аргумент и това е аргумента на силата. Добронамерените опити за разбирателство, те смятат за проява на слабост и глупост.

Путин, като типичен кагебист, в традиционния съветски стил, провежда политика на държавен тероризъм и ще шантажира, докато не види готовност за решителен отговор. Предателство към ценностите на свободния свят е Украйна да бъде изоставена да се бори сама срещу агресията на престъпния кремълски режим и то не може да бъде скрито зад речи, декларации, финансова подкрепа и икономически санкции.

С режима в Кремъл трябва да се действа така, както се действа с терористичните организации. Ако на Путин не му бъде заявено още сега, че има граница, чието престъпване ще доведе до военна намеса за защита на Украйна, агресията му може да ескалира до геноцид. Ако му бъде заявено това сега, утре може да не се налага в своя реч Байдън, пак да констатира, че Путин си е мислил, че Западът и НАТО няма да отговорят на терора и геноцида спрямо един свободен народ.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 92 гласа.

Свързани новини