Отидете към основна версия

2 325 6

Пеевски е избран от народа, не от ДПС

  • делян пеевски-
  • хасан адемов
Снимка БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Влизането на Делян Пеевски в парламента бе по волята на българските граждани. Така социалният министър Хасан Адемов коментира пред Дарик радио възможността Пеевски да остане в Народното събрание.

Адемов допълни, че Пеевски е част от гражданската квота в ДПС, а не е член на партията. Социалният министър заяви, че няма какво да добави към коментарите, които са се чули за избора на Пеевски като шеф на ДАНС.

По отношение на избора на областни управители, свързани с ДПС, срещу които имаше множество протести, Адемов заяви, че те са избор на премиера Пламен Орешарски.

„Няма разпределение на властови позиции. Всичко е в ръцете на Пламен Орешарски и той решава. Няма извиване на ръце от страна на ДПС", каза още министърът.

Той коментира и темата за  минималната работна заплата като заяви, че е необходимо да се изработи методика, по която тя да се определя. „Тогава няма да се чудим защо се е увеличила с 20 лева или 30 лева", допълни министърът. Ако се изработи такава методика, е логично да се търси връзка със средната работна заплата и инфлацията. Адемов не пое ангажимент с колко ще бъде увеличена минималната работна заплата, защото това ще се реши в Тристранния съвет.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини