Отидете към основна версия

4 962 82

Русия на Путин е обречена на разпад и забрава

  • бесарабски фронт-
  • андрей вишински-
  • ссср-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • разпад-
  • правосъдие-
  • корупция-
  • владимир путин

По времето на Сталин Русия вече е минала през всичко това и сега отново го преживява с удоволствие

Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вишински не е умрял вчера
© Виталий Портников

По рафтовете на библиотеките, които деляха с мен пространството на детската ми стая, все още имаше книги по право от годините на майка ми. Така че аз прочел не само речите на известни адвокати, не само анализите на нашумели дела от времето на Руската империя и Съветския съюз. Прокурорските изказвания на Андрей Януариевич Вишински аз също съм прочел.

Тези изказвания окончателно ме убедиха, че живея в страна на луди. Само луди хора биха могли да смятат за прокурор демагога, който с важен вид изрича глупости, които не са подкрепени с никакви доказателства, освен желанието на самия прокурор и съдиите да угодят на параноика в Кремъл. Само луди биха могли след смъртта на параноика и неговия прокурор да смятат, че държавата, контролирана от тяхната престъпна партия, има право на съществуване. И че в тази държава може да има справедливост. Да, израснал съм в относително “вегетариански” времена. Но никога не съм се съмнявал, че Съветския съюз ще умре и че смъртта му ще бъде празник за всеки достоен човек. И Андрей Януариевич Вишински със своите обидни речи ми помогна да разбера това дори когато мисълта за смъртта на Съветския съюз изглеждаше просто политическа фантазия.

Сега гледам как разложеният труп на Вишински броди из канцелариите на руското "правосъдие", как Володя Кара-Мурза получава 25 години затвор просто за думи, как никой от руските псевдополитици и псевдосъдии, всички тези крадливи слуги, не се срамува от престъпленията на бандитската си държава - нито в Украйна, нито в съдебната зала, за никъде не ги е срам. Ако Путин започне да се изхожда по главите на всички тези хора, те ще ръкопляскат и ще искат още. По времето на Сталин Русия вече е минала през всичко това и сега отново го преживява с удоволствие, сякаш на руския народ не е му стигнаха всички предишни мерзости в близкото и далечното си минало, всички тези Сталини, Ленини, Николаи I, Ивани Грозни и други гнусотии. Този път, както виждаме, те дори не се занимават с речи. Вишински вече е казал всичко за тях - защо да се повтарят.

И както Съветският съюз, тази страна на изнасилена справедливост, беше обречен на разпад и забрава, Русия на Путин ще бъде обречена на разпад и забрава по същия начин. Само че сега неговият разпад ще удари средностатистическия руснак по кратуната много по-силно от разпадането на Съветския съюз - това го обещавам. И отбелязвам, че няма много да съчуствам на този руснак. Общество, което приема насилието и изпраща на бавна смърт онези, които се опитват поне да спасят честта му, извършва историческо престъпление и заслужава историческо наказание.

Източник: graniru org

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 101 гласа.

Свързани новини