Отидете към основна версия

16 864 135

Всички се смеят на Хекимян

  • избори-
  • софия-
  • антон хекимян

Новата "Цецка Цачева" ли е журналистът

Снимка: БНР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И дойде "най-щастливият" ден, в който ГЕРБ обяви кандидата си за кмет на столицата. И както в един сериал всички обичаха Реймънд, в нашата изборна сапунка, отвратила отдавна много от страничните наблюдатели, както само индийска сага може да отблъсне интелектуалец, всички се присмяха на Антон Хекимян.

Появилите се няколко дни по-рано слухове за скачането на журналиста в изборния казан въобще не се оказаха преувеличени. Напусналият в събота мястото си на директор на "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV ще опита да седне в креслото на най-дълго управлявалия кмет на столицата Йорданка Фандъкова, поела столичните дела през все по-далечната 2009 г. - преди цели 14 години.

И като настана един смях.

"Малко странна кандидатура. Опитите на журналисти да влизат в политиката не са свършили много добре, може би си има причини за това", бодро изчурулика видимо развеселеният кандидат на ПП-ДБ Васил Терзиев. И припомни казаното от председателя на Столичния общински съвет и виден гербер Георги Георгиев, че "общината не е учебна кола".

"Подигравка със софиянци", лаконичен бе лидерът на подкрепящата Терзиев "Спаси София" Борис Бонев. И нарече журналистът "случайно и за малко попаднал в политиката човек", а решението за номинацията - взето на килимчето на Борисов. След което от "Спаси София" публикуваха колаж на Хекимян, в хибриден образ между неговия, този на Йорданка Фандъкова плюс прическата на Цецка Цачева от ГЕРБ-ерата ѝ.

"Понякога, като гледаме новините вечер, се чудим ние били ли сме в този парламент. Толкова са манипулативни и изкривени. Това означава ли, че Хекимян е бил човек на Борисов толкова години? Вторият важен въпрос е дали е спазарил София". Това пък се запита лидерът на БСП Корнелия Нинова, бодро и енергично, както обикновено.

"Нали Бойко Борисов наричаше журналистите мисирки. Явно има и един мисир", възкликна лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Шоуменът-политик заподозря Хекимян, че отдавна е бил симпатизант на ГЕРБ и като шеф на новините на bTV в последните години проправял пътя на партията в медийното пространство. Слави нарече случващото се "водевил".

Не закъсня и реакцията на "Възраждане".

"Номинацията на Антон Хекимян означава, че кандидатът на "Възраждане" за кмет на София ще отиде на балотаж", доволно заключи лидерът на партията Костадин Костадинов.

Не им бе до смях само на хората в bTV, които побързаха да пуснат нещо като клетвена декларация, че ще бъдат обективни в предизборната кампания. Със сигурност за телевизията щеше да е далеч по-леко, ако всичко това не бе се случвало.

В социалната мрежа пък бързо и натрапчиво се появи определението за Антон Хекимян като "новата Цецка Цачева". Ясно защо. До ден днешен продължават споровете защо Борисов изправи срещу отявления си опонент Румен Радев "майката на нацията" от село Драгана, вместо далеч "по-конвертируемата" кандидатура на Томислав Дончев - дали наистина е вярвал, че тя ще спечели или нарочно я е жертвал, за да подари победата на политическия противник по неизвестни причини.

Защо му е пък сега на Бойко Хекимян?! Наистина ли няма кого да издигне след толкова години управление в бастиона на "жълтопаветниците", или по някаква причина иска да разтовари тежестта на столицата от партията си.

Отговорът, верен или не, ще приемем според резултата от вота.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 145 гласа.

Свързани новини