Отидете към основна версия

5 056 18

Паро Никодимов пред ФАКТИ: Мачът между ЦСКА и Левски изгуби своето обаяние

  • вечно дерби-
  • цска-
  • левски-
  • аспарух никодимов-
  • мнение

ЦСКА и Левски нямат лидери, които да ги водят

Източник: БГНЕС

Време е за ''Вечно дерби''! Днес от 17:45 на стадион ''Васил Левски'' отборите на ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в поредното издание на най-голямото футболно съперничество в България. След като вчера коментар за ФАКТИ относно дербито направи бившият ''син'' функционер Андрей Желязков, днес Ви представяме и гледната точка на ''червената'' общност. По повод днешния мач между червени и сини пред медията ни говори легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов.

Ето какво сподели той специално за ФАКТИ:

''Мисля, че дербито изгуби своето обаяние и своята сила. Двата отбора са принизени на по-ниско ниво и не стават такива дербита, като в миналото. Всички казват голямото дерби, ама да е фрашкан стадионът, да се напълни, да има интерес. В момента, горе-долу, Левски малко живнаха като резултати и може би ще има по-голям интерес от тяхната публика. Всичко може да стане, по принцип никога не може да предвидиш един мач как ще завърши, когато играят равностойни отбори. А общо взето - двата отбора са равностойни'', каза Аспарух Никодимов пред медията ни.

Дали треньорите на двата отбора имат с какво да се изненадат в хода на мача: ''С какво да се изненадат? Освен да се скарат или да се сбият'', пошегува се Аспарух Никодимов.

''Тези играчи, знае се кой къде играе, какво играе. Като се видят съставите преди мача и веднага ти става ясно как ще играят. Тактически един отбор има два варианта най-много'', отбеляза легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов.

На въпрос кой според него ще спечели ''Вечното дерби'', Никодимов отговори така: ''Не мога да кажа. Аз ако знаех, щях да пусна тото за 1000 лв и да спечеля, но няма как да знам. Зависи и от други фактори, зависи и от съдии, от техните грешки. Стават понякога на тези дербита грешки, но дано не е умишлено. Ако покажеш добра игра, даже и да загубиш, не е толкова лошо и срамно, въпросът е да ''паднеш прав'', както се казва'', добави той.

На въпрос кой от двата отбора има по-силни индивидуалности, сред футболистите си, ''червената'' легенда Паро Никодимов отговори така: ''Май и двата отбора нямат такива. Имам предвид от ранга на Гунди, Сашо Костов, Якимов и Жеков. Мисля, че сегашните състави на двата отбора, са далеч от това ниво. Нямат и лидери, които да ги водят. Повечето момчета са чужденци и още не знаят къде се намират, а ние искаме да са лидери. Ние разчитаме тук на някакви лидерчета, не става така работата''.

''По-бедният винаги е зле. Ние чакаме да отпаднат от всички отбори и каквото можем взимаме, защото ни вършат горе-долу някаква работа, ама не голямата работа. Виждате от какви отбори отпадаме в европейските турнири. За мен това е мерилото, друго мерило няма'', завърши един от най-успешните български треньори.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини