Отидете към основна версия

1 841 5

Предложиха на ЦСКА бивш треньор на Удинезе

  • цска-
  • удинезе-
  • кристиано джарета-
  • треньор

Серсе Козми е работил в Серия "А" още начело на Перуджа, Ливорно, Палермо, Лече и Сиена

Снимка: cska.bg

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета е предложил не един, а няколко италиански треньори за поста на "Армията", който бе овакантен от Люпко Петрович.

Сред вариантите на Джарета за следващ треньор на ЦСКА е 61-годишният Серсе Козми, с когото са много близки приятели.

Козми никога не е бил професионален състезател, а треньорската му кариера стартира преди малко повече от 3 десетилетия. Козми е работил в Серия "А" начело на Перуджа, Удинезе, Ливорно, Палермо, Лече и Сиена.

Най-дълго е начело на втородивизионния Арецо от 1995 до 2000 г., а след това е 4 години в Перуджа, до 2004 г. Дава път на играчи като Марко Матераци, Хидетоши Наката, Фабрицио Миколи и Фабио Гросо. През 2005 г. печели Серия "Б" с Дженоа, но напуска заради разногласия с президента. Това обаче го изстрелва към поста в Удинезе. С фриуланите участва в квалификациите на Шампионската лига, но е уволнен през февруари 2006 г. Впоследствие Козми води Ливорно, Палермо, Лече и Сиена в елита, както и втородивизионните Бреша, Пескара, Трапани, Асколи и за последно Венеция, където е от март до юли тази година.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Ново 20: Люпко остава в ЦСКА?!

    Люпко Петрович може да остане в ЦСКА, макар и не като треньор на отбора, информира gong.bg. Ръководството на клуба обмисля да остави на работа сръб ...
    04.10.2019
    4 972
    4
  • Арда иска да приеме ЦСКА за купата в Кърджали

    Арда иска да приеме ЦСКА за купата в Кърджали. В момента дебютантът в елита очаква отговор от БФС, който трябва да позволи това да се случи. Чисто лиц ...
    04.10.2019
    954
    1