Отидете към основна версия

964 0

Интер и Милан обявиха решението си за новия стадион

  • милан-
  • интер. сан сиро-
  • стадион

Единствената алтернатива за двата клуба е нов “Сан Сиро” в Сан Сиро

Снимка: БГНЕС

Интер и Милан обявиха решението си за новия стадион. В общо съобщение до медиите двата клуба заявиха, че единственият вариант, който ги устройва е построяването на ново съоръжение в близост до сегашния “Джузепе Меаца“. Те не искат да стоят на друго място, нито да инвестират в реновирането на сегашния стадион.

“Единствената алтернатива за двата клуба е нов “Сан Сиро” в Сан Сиро”, обявиха от Милан и Интер.

Двата клуба са обмислили опцията за преустрояване на “Джузепе Меаца”, но това ще отнеме между пет и шест години, което е двойно повече от времето за изграждане на чисто нов стадион. Освен това капацитетът ще бъде намален на 49 000 места по време на ремонтните дейности, а също така през лятото няма да има възможност за провеждане на концерти на съоръжението, от което двата клуба ще загубят приход в размер на 115 млн. евро.

По време на 10-месечното проучване е било установено, че сегашната структура на “Меаца” не позволява достигането на най-високите изисквания за модерните стадиони, като също така тя вече няма да изглежда по познатия начин.

Интер и Милан са готови да инвестират 1,2 милиарда евро за нов стадион, като в същото време ще преустроят пространството около него с построяване на нови ресторанти и места за развлечение, както и нов парк. Проектът е в съвсем ранна фаза, защото градската управа все още не е решила дали той е в обществен интерес.

От съобщението на двата клуба става ясно също, че по време на строежа на стадиона ще бъдат открити нови 600 работни места, а след построяването му ще има работа за още 3500 - 4000 души. Смята се, че двата клуба ще избият вложените пари за около 32 години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Милан е все по-близо до фалит

    Един от най-великите футболни клубове в света Милан затъва във финансовото блато. Това показват икономическите показатели на клуба за сезон 2018/19. ...
    17.10.2019
    1 374
    0
  • Стефано Пиоли е новият треньор на Милан

    Стефано Пиоли е новият наставник на италианския гранд Милан, обявиха официално от клуба. Вчера от поста бе отстранен Марко Джанпаоло, който пое &bd ...
    09.10.2019
    1 490
    0
  • За 5 години Милан смени 8 треньори

    От уволнението на Масимилиано Алегри през януари 2014 година до момента Милан смени цели 8 треньори. През този период, повече от пет години и половина ...
    09.10.2019
    1 986
    1