Отидете към основна версия

7 124 9

Два варианта за завършване на стадион "Варна"

  • кристиан димитров-
  • стадион варна

Ако има ясна концепция и финансиране, този стадион може да бъде готов за 2 години

Колаж: fakti.bg

Директорът на дирекция спорт в Община Варна Кристиан Димитров е в комисията под егидата на министъра на спорта, подписала меморандум между четирите държави (България, Гърция, Румъния и Сърбия) за съвместно домакинство на европейско и световно първенство по футбол (2028-2030 ) година.

В интервю за Дарик той говори за два актуални варианта за завършването на стадион „Варна”, в който може да се играят мачове от подобни форуми.

„Два са вариантите този стадион да бъде завършен навреме. Първият е собствениците на стадиона в апортната сделка с общината сами да довършат съоръжението в обозрими срокове и с ясна концепция как ще стане това. Вторият вариант е да има държавно финансиране. Обмисля се подобна възможност. Мое мнение е, че трябва да се търси държавно финансиране, за да се довърши този стадион. Той трябва да бъде съобразен с изискванията за провеждане на мачове от Европейско първенство. За световно трудно ще се преборим, тъй като там средата е много конкурентна. За Европейско имаме реални шансове. Два са вариантите за завършване на съоръжението, като се надяваме единият от тях да се случи. Стадионът няма да бъде само за спорт, но и за много културни масови събития. Във Варна нямаме място, на което да можем да съберем 15-20, 30, или 50 хиляди души за провеждането на един голям концерт например”, заяви Кристиан Димитров.

Запитан, ако бъдат осигурени средства, за колко време стадионът може да бъде завършен, шефът на спорта във Варна отвърна:

„Вие видяхте стадионът на Лудогорец за колко време беше направен. Ако има ясна концепция и финансиране, този стадион може да бъде готов за 2 години”.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини